Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári csalamádé

Nyári csalamádé
Nyári csalamádé
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár elmaradhatatlan kelléke ez a gyorsan összeállítható savanyúság.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Színesítsük a csalamádét piros, sárga és zöld paprikákkal. Aki szereti, uborkát is karikázhat bele.
Lilahagymából is készíthető.
Pár csepp étolajjal "megbolondítva" még pikánsabb, finomabb íze lesz.
Legjobb, ha a hozzávalóit a kertből szedjük, a boltban vásárolt paprikából és paradicsomból sosem lesz ugyanolyan az íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk. Félbe, a feleket pedig vékony szeletekre vágjuk. Salátástálba tesszük, sózzuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.
  2. Eközben a paprikákat felszeleteljük, a paradicsomokat pedig csíkokra vagy kockákra daradoljuk.
  3. Hozzákeverjük őket a hagymához, majd az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Beletesszük az ecetet, és átkeverjük.
  4. Aki sokszor elkészíti ezt a savanyúságot, és néha szeretne változtatni rajta, az pár csepp étolajat is cseppenthet bele.
  5. Legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 159
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás paprika-paradicsom saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

motek
motek Fri, 2011-06-10 14:22

Sziasztok!

Én is szoktam ezt csinálni, de az ecet helyett citromot használok. Paradicsomot ritkán rakok, de teszek bele édesköményt (a gumóját), 3 színű paprikát (zöld, piros és sárga), zellert, sárgarépát és ha csípősre akarjuk akkor egy csípős paprikát is belevágok. Finom és hűsítő.

62
vöröshagyma 1 közepes fej
paprika 3 közepes db
paradicsom 2 db
ecet 2 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 csepp