Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldség taco kesudió öntettel RAW-tól

Zöldség taco kesudió öntettel RAW-tól
Zöldség taco kesudió öntettel RAW-tól
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egészséges étel. Amikor azt írom egy marék az lehet másoknak 2-marék:)

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Nyers, vega étkezéshez. És mindenkinek...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kesúdiót 4 óráig vízben áztatjuk. 
  2. A salátához valókat apróra vágjuk (a salátalevelek kivételével).
  3. Keverjük bele a sót, citrom levét, almaecetet és olívaolajat és a hántolt kendermagot.
  4. Az öntethez valókat összeturmixoljuk, kevés vizet teszünk hozzá, ha szükséges.
  5. A salátalevelekbe töltjük a vegyes zöldséget, és megöntözzük a kesudió szósszal.
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 199
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: 90 napos diéta - extra, AB0 diéta – B vércsoport, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

zöldségek levelekbe csavarva, zöldsaláta taco, vegyes saláta kesudió szósszal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2012-05-02 17:52

Kedves Krisztina!
Gyonyoru ez a sok zold egy helyen, es nagyon tetszik az altalad kepviselt iranyvonal!
Kulon koszonet a kendermag kiemeleseert, jo lenne ha visszaszivarogna az etrendunkbe ez a meltatlanul szamuzott noveny, ami pedig evezredek ota ertekes tapanyagokat biztositott az emberek szamara. A millio mas felhasznalasarol mar nem is beszelve...
Az ontetet (is) izgalmasan hangzik, tutira ki fogom probalni a kovetkezo salatamhoz.
Koszi a megosztast!
Udv: Chococat

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-02 18:41

Kedves Chococat!
Nagyon szépen köszönöm:) igen igazad van szerintem is nagyon szép (itt a természetes szépségére gondolok). Jaj de jó, hogy megemlítetted a kendermagot! Minden nap fogyasztom, a diós kávémba pl ma nem diót hanem kendermagot tettem. És milyen igazad van sokan elfelejették, hogy mennyire egészséges (is milyen széppé teszi a bőrt..stb..).
Az öntet hmm..:) nagyon finom nagy kedvencem, feltétlenül tégy hozzá egy kis agave-t vagy valami édesítőt úgy az igazi:)
Látom, Te is nagyon szereted a csokit. Van néhány észbontóan finom raw cacao tortám, meg sütik ha érdekel nagyon szívesen felrakom azokat is. Nincs benne se lisz, se tojás se cukor. A gyermekeim azokat szeretik a legjobban:)
További szép napot!
Krisztina

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2012-05-02 19:10

Jujj feltetlenul tedd fel, nagyon kivancsi vagyok! Igen, imadom a csokit, 70%-osat veszek mindig fel kg-os kiszerelesben es azzal keszitem az edessegeket keves nadcukor/mez hozzaadasaval. Igy megmarad a kakao nemes ize es valami isteni lesz minden :)
Van egy fecsego-tipegom, mar csak miatta is erdekelnenek a receptjeid, mert semmikepp sem szeretnem, hogy a nagy konszernek termekeinek a rabjava valjon. Szerencsere ezt eddig sikerult elkelrulni :)
A zoldsegeket pl. kifejezetten nyersen szereti - szerintem szoktatas kerdese. Ugyhogy ez a salata is tetszeni fog neki biztosan :)
Apropo, a dios kaved is mentve van tegnap ota, ugyhogy megy kiprobalasra majd a kendermagos verzioban is!
Szep napot Neked is!
Chococat

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-03 05:16

Én is nagyon szeretem, a 70%-os finom. Lehet kapni 100% kakaó port, nem tudom azt próbáltad-e. Nagyon finom én azt szoktam a raw édességekbe tenni, vagy turmixokba. Vaj helyet kakaó vajat használok, és nyers kókusz zsírt. Így magvakból, kakaóból nagyon finom csokis golyókat lehet készíteni:)
Én is féltem a nagy konszernek termékeitől, de ha a gyermekedet így szoktattad akkor nem kell aggódnod:)
A diós kávét én energia italnak használom segít túlélni a mozgalmas napokat, remélem ízleni fog.
Ha érdekel a többi raw receptem ahhoz(mielött ide feltudnám rakni) megadnám az email címem:
Stefike51@aol.com
Békés szép holnapot!
Krisztina

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-04-26 01:06

Hántolt kendermag

Jellemzők: a hántolt kendermagok hitelesített, engedélyezett kender fajtákról származnak. Magas tápértékű fehérjében (edestin) gazdagok és az összes aminosavat tartalmazzák a szervezet igényeinek megfelelő arányban. Ellátják a testet szükséges fehérjeszintézisekkel és - különös tekintettel a védekező rendszerhez nélkülözhetetlen - immunoglobulin molekulákkal. A kender olaj (ami a magok 30%-át alkotja), 75%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, linolént és linolén savat az emberi anyagcsere számára megfelelő arányban és kiegészítőként több mint 2% gamma linolén savat, javítva az anyagcsere folyamatokat hormonális szinten és a lipidek szintjén egyaránt. Magas antioxidáns (E vitaminok) szintje rákmegelőző hatású, lecithin tartalma serkenti az agyi tevékenységeket, az összes főbb ásványi anyag tartalma fokozza a test működését.

Felhasználási javaslat: A hántolt kender magok zamata élvezetes, dióra emlékeztető. Az ételek széles körénél felhasználható, legyen szó sültekről, levesekről, salátákról, vagy egészséges hidegtálak dekorálásáról. Pirítás hatására a kellemes dió aroma kibontakozik, harmonikus, lágy ízt adva a fogásoknak. A hántolt kender magok magas tápértékükkel és finom ízükkel egy egészséges diéta részévé válnak.

Az információ innen származik:
http://www.growshop-hempshop.hu/hu/webaruhaz/hempshop/2882-hantolt-kende...

408
kendermag 2 ek
paradicsom 1 db
kígyóuborka 0.5 db
avokádó 1 db
zöldpaprika 1 db
spenót 5 dkg
újhagyma 3 db
salátalevél 8 db
halványító zeller 2 db
0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
almaecet 1 ek
olívaolaj 1 ek
kesudió 3 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
fokhagyma 1 gerezd
édesítőszer 1 ek
spenót 5 dkg
újhagyma 2 db
zöldfűszer 0 ízlés szerint