Kelt túrós batyu 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
133g finomliszt485 kcal
-
67g tej37 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
7 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
13 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A töltelékhez
-
117g tehéntúró172 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
26 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
33g mazsola100 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez és a locsoláshoz
Összesen
1390
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
400g tej224 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A töltelékhez
-
700g tehéntúró1029 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
200g mazsola598 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez és a locsoláshoz
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
8333
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
24.9g finomliszt90 kcal
-
12.4g tej7 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.6g tojássárgája2 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A töltelékhez
-
21.8g tehéntúró32 kcal
-
0.7g búzadara3 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
6.2g mazsola19 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kenéshez és a locsoláshoz
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
6.2g tej3 kcal
Összesen
257
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2107.2 g
-
Cink 306 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 237 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 149.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 30 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 140 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
1390
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261.5 g
Zsír
-
Összesen 301.5 g
-
Telített zsírsav 171 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12643.1 g
-
Cink 1834 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 1742 mg
-
Vas 1420 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 3190 mg
-
Nátrium 3604 mg
-
Réz 72 mg
-
Mangán 62 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1133.3 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 899 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 177 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 842 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 701 micro
-
Kolin: 1041 mg
-
Retinol - A vitamin: 2139 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1582 micro
Összesen
8333
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.9 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 dl tej
-
2 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
4 dkg friss élesztő
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 tk só
A töltelékhez
-
70 dkg tehéntúró
-
2 evőkanál búzadara
-
4 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg cukor
-
20 dkg mazsola
-
2 db tojás
-
1 kávéskanál fahéj
A kenéshez és a locsoláshoz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- A tejből 1 dl-nyit kiveszünk, langyosra melegítjük, feloldunk benne 1 tk kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk meleg helyen (kb. 5-10 perc).
- A lisztet átszitáljuk, elkavarjuk benne alaposan a sót, cukrokat és az édesítőt.
- A megfuttatott élesztőt, a tojásokat, a vajat, a tejet (fokozatosan!) hozzáadjuk a liszthez, elkezdünk "belemászni".
- Alaposan dagasztjuk a tésztát, míg lágy, ámde sima és tálhoz/kezünkhöz nem ragadó állagú lesz.
- Kelesztjük 45 percen át meleg helyen lefedve.
- Elkészítjük rögtön utána a tölteléket: a túrót villával áttörjük, hozzákeverünk minden hozzávalót, a tojások fehérjéit külön habbá verjük, majd azt is belerakjuk. Hűtőbe téve állni hagyjuk.
- A tésztát két részre szedjük - külön-külön nyújtjuk ki - vékonyra.
- Kb. 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát. Egyenként mindegyikbe egy kanál tölteléket rakunk, majd a szemközti csúcsokat egymásra hajtjuk.
- Egymástól min. 2 cm távolságra rakjuk őket sütőlapra, lekenjük őket a felkavart tojással.
- Hideg sütőbe rakjuk, pihentetjük 15 percig, majd bekapcsoljuk/begyújtjuk - aranybarnára sütjük.
- A sütőből történő kivétel előtt 5 perccel meglocsoljuk őket felforralt, vanília cukros tejjel.
- Esetleg porcukros hintéssel langyosra hűlve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16692
- Feltöltés dátuma: 2011. május 24.
Ajánló
Ebből az adagból én kb. 60 darabot hoztam ki. Tejjel fogyasztva ideális reggeli/uzsonna lehet, esetleg 3. (desszert) fogásnak magyaros főétel után kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy házi túrós batyu recept, a tésztája omlósabb, mint a megszokott túrós batyué, ez a benne lévő nagyobb mennyiségű margarinnak köszönhető. Ezt a változatot mi finomabbnak találtuk, mint a kevéssé vajasat. Egyik boltban kapható társa sem versenyezhet vele sem ízben, sem állagban! A túrótöltelék mennyiségét lehet csökkenteni, de nem érdemes! A tésztába inkább tegyünk édesítőt, mert a cukor "lehúzza" a kelesztés közben!