r
Nosalty Logó

Kelt túrós batyu 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt túrós batyu 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a locsoláshoz

Összesen 1390 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a locsoláshoz

Összesen 8333 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a locsoláshoz

Összesen 257 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107.2 g
  • Cink
    306 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    237 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    30 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    140 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1390 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.5 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12643.1 g
  • Cink
    1834 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1742 mg
  • Vas
    1420 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    3190 mg
  • Nátrium
    3604 mg
  • Réz
    72 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1133.3 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    899 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    177 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    842 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2139 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 8333 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a locsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejből 1 dl-nyit kiveszünk, langyosra melegítjük, feloldunk benne 1 tk kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk meleg helyen (kb. 5-10 perc).
  2. A lisztet átszitáljuk, elkavarjuk benne alaposan a sót, cukrokat és az édesítőt.
  3. A megfuttatott élesztőt, a tojásokat, a vajat, a tejet (fokozatosan!) hozzáadjuk a liszthez, elkezdünk "belemászni".
  4. Alaposan dagasztjuk a tésztát, míg lágy, ámde sima és tálhoz/kezünkhöz nem ragadó állagú lesz.
  5. Kelesztjük 45 percen át meleg helyen lefedve.
  6. Elkészítjük rögtön utána a tölteléket: a túrót villával áttörjük, hozzákeverünk minden hozzávalót, a tojások fehérjéit külön habbá verjük, majd azt is belerakjuk. Hűtőbe téve állni hagyjuk.
  7. A tésztát két részre szedjük - külön-külön nyújtjuk ki - vékonyra.
  8. Kb. 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát. Egyenként mindegyikbe egy kanál tölteléket rakunk, majd a szemközti csúcsokat egymásra hajtjuk.
  9. Egymástól min. 2 cm távolságra rakjuk őket sütőlapra, lekenjük őket a felkavart tojással.
  10. Hideg sütőbe rakjuk, pihentetjük 15 percig, majd bekapcsoljuk/begyújtjuk - aranybarnára sütjük.
  11. A sütőből történő kivétel előtt 5 perccel meglocsoljuk őket felforralt, vanília cukros tejjel.
  12. Esetleg porcukros hintéssel langyosra hűlve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16508
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Ebből az adagból én kb. 60 darabot hoztam ki. Tejjel fogyasztva ideális reggeli/uzsonna lehet, esetleg 3. (desszert) fogásnak magyaros főétel után kiváló!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy házi túrós batyu recept, a tésztája omlósabb, mint a megszokott túrós batyué, ez a benne lévő nagyobb mennyiségű margarinnak köszönhető. Ezt a változatot mi finomabbnak találtuk, mint a kevéssé vajasat. Egyik boltban kapható társa sem versenyezhet vele sem ízben, sem állagban! A túrótöltelék mennyiségét lehet csökkenteni, de nem érdemes! A tésztába inkább tegyünk édesítőt, mert a cukor "lehúzza" a kelesztés közben!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!