adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
3 ek cukor
-
400 ml tej
-
20 g friss élesztő
-
2 db tojássárgája
-
50 g vaj
A töltelékhez
-
500 g tehéntúró
-
120 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 evőkanál búzadara
-
2 db tojás
A sütéshez
-
1 db tojás
532
Kalória
21.9g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
72.2g
Víz
135.2g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
24.1g
Cukor
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
6g vaj45 kcal
A töltelékhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g búzadara16 kcal
-
14g tojás17 kcal
A sütéshez
-
7g tojás9 kcal
Összesen
532
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g vaj359 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
110g tojás138 kcal
A sütéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4247
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
26.6g finomliszt97 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
21.2g tej12 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
A töltelékhez
-
26.6g tehéntúró39 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.9g búzadara7 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
A sütéshez
-
2.9g tojás4 kcal
Összesen
226
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.3 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
532
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175 g
Zsír
-
Összesen 113.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1082 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8874.1 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 2072 mg
-
Nátrium 2865 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrát
-
Összesen 605.8 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 577.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 727 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 823 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
4247
kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.3 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
226
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sóval. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával, maradék tejjel és puha vajjal. Alaposan kidagasztjuk az egészet, míg fényes és feszes nem lesz a gombóc felülete. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez
- Egy nagy tálba tesszük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, búzadarát és a tojások sárgáját. Robotgéppel eldolgozzuk: legyen egységes, de nem kell teljesen simára kavarni.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a túrós alaphoz forgatjuk.
A sütéshez
- A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. 7x7 centiméter nagyságú lapokra vágjuk a tésztát. Mindegyik közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, majd a csücsköket átlósan behajtva lezárjuk a táskát.
- A megformázott batyukat kivajazott tepsibe tesszük: kerülhetnek egymáshoz kicsit közelebb, hadd süljenek össze, de azért legyen köztük némi hely. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük a csigákat.
- A batyukat lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Porcukorral hintve, langyosan a legfinomabb.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: foszlós, vajas kelt tészta fog körbe egyszerű, mégis aromás túrótölteléket. Még langyosan, porcukorral hintve a legistenibb.