r
Nosalty Logó

Pihe-puha kelt túrós batyu

Lakos Benedek
Túrós batyu porcukorral szórva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

532
Kalória
21.9g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
72.2g
Víz
135.2g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
24.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8874.1 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    2865 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    605.8 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával, maradék tejjel és puha vajjal. Alaposan kidagasztjuk az egészet, míg fényes és feszes nem lesz a gombóc felülete. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Egy nagy tálba tesszük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, búzadarát és a tojások sárgáját. Robotgéppel eldolgozzuk: legyen egységes, de nem kell teljesen simára kavarni.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a túrós alaphoz forgatjuk.

A sütéshez

  1. A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. 7x7 centiméter nagyságú lapokra vágjuk a tésztát. Mindegyik közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, majd a csücsköket átlósan behajtva lezárjuk a táskát.
  2. A megformázott batyukat kivajazott tepsibe tesszük: kerülhetnek egymáshoz kicsit közelebb, hadd süljenek össze, de azért legyen köztük némi hely. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük a csigákat.
  3. A batyukat lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Porcukorral hintve, langyosan a legfinomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: foszlós, vajas kelt tészta fog körbe egyszerű, mégis aromás túrótölteléket. Még langyosan, porcukorral hintve a legistenibb.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...