r
Nosalty Logó

Pihe-puha kelt túrós batyu

Lakos Benedek
Túrós batyu porcukorral szórva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

532
Kalória
21.9g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
72.2g
Víz
135.2g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
24.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 532 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8874.1 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    2865 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    605.8 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 4247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával, maradék tejjel és puha vajjal. Alaposan kidagasztjuk az egészet, míg fényes és feszes nem lesz a gombóc felülete. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Egy nagy tálba tesszük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, búzadarát és a tojások sárgáját. Robotgéppel eldolgozzuk: legyen egységes, de nem kell teljesen simára kavarni.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a túrós alaphoz forgatjuk.

A sütéshez

  1. A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. 7x7 centiméter nagyságú lapokra vágjuk a tésztát. Mindegyik közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, majd a csücsköket átlósan behajtva lezárjuk a táskát.
  2. A megformázott batyukat kivajazott tepsibe tesszük: kerülhetnek egymáshoz kicsit közelebb, hadd süljenek össze, de azért legyen köztük némi hely. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük a csigákat.
  3. A batyukat lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Porcukorral hintve, langyosan a legfinomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: foszlós, vajas kelt tészta fog körbe egyszerű, mégis aromás túrótölteléket. Még langyosan, porcukorral hintve a legistenibb.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek