Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta buktába töltve

Palacsinta buktába töltve
Palacsinta buktába töltve
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi konyhánkban semmi nem vész el, csak átalakul.
A tej már megsavanyodott és összement, a többnapos lekváros palacsinta már kiszáradt, de így lett mindennek végül kiváló textúrája.
 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos cukros tejben felfutattjuk az élesztőt.
  2. A lisztet eldolgozzuk a margarinnal és ehhez fokozatosan hozzáadjuk az élesztős tejet, ezt követően a cukrot és a sót.
  3. A  tejhez oldjuk fel a sütőport és dolgozzuk el jól a tesztánkat, ha szükséges adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  4. Gyúrjuk jól össze, míg nem ragad a kezünkhöz és puha egyenletes tésztává nem alakul.
  5. Meleg helyen párnák közt letakarva kelesszük három orán át, míg duplájára nem nő.
  6. Lisztezett nyújtótáblán nyújtsuk ki a tesztánkat ujjnyi vastagságura,és 8-10 cm-es négyzetszögeket vágva töltsük meg a közepüket a félbevágott szilvával,kifli formára felgöngyöljük.
  7. A palacsintatöltelékkel meg úgy járunk el, hogy két felgöngyölt lekváros palacsintát felszeletelünk és annyi lekvárt adunk hozzá, amennyit felvesz.
  8. Az utóbbi töltelék variáció egy opció az újrahasznositásra. (De az ízélmény nem marad el: míg a tésztakéregben karamelizálodott szilvás töltelék a lágyságával simogat, addig a palacsintás változat egy tömör és aromásabb ízt kölcsönöz.)
  9. Mehet a sütőbe pirulásig.
  10. Melegen porcukorban megforgatjuk a már megsült kiflicskéket.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 060
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

puderes kifli, szilvával töltött kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

975
tej 150 ml
cukor 3 teáskanál
élesztő 25 g
finomliszt 600 g
margarin 250 g
sütőpor 1 csomag
tej 250 ml
cukor 6 ek
1 csipet
szilva 50 dkg
lekvár/ dzsem 15 dkg
kaukázusi kefir 150 ml
sütőpor 10 g
cukor 5 ek
finomliszt 450 g
tej 600 ml
szódavíz 125 ml
1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl