r
Nosalty Logó

Keles köles

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Keles köles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    2448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1489.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    472 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 1099 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1105 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát. Ha csipet sóval megszórjuk és lefedjük, hamarabb kiereszti a levét, és nem kozmál oda.
  2. A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját eltávolítjuk. Éles késsel, az ujjainkra vigyázva, kivágjuk a vastagabb, keményebb ereket, majd laskára aprítjuk.
  3. A káposztát az összezúzott fokhagymával együtt rátesszük a hagymára, és időnként átforgatva addig pirítjuk-pároljuk, amíg a felére össze nem esik.
  4. Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. Fedő alatt félpuhára főzzük.
  5. Hozzáadjuk a kölest, a paradicsomlevet, kávéskanálnyi szárított bazsalikomot. 3 dl vizet itt még felvesz, hogy a köles tudjon megpuhulni.
  6. Gyakori keverés mellett a kölessel 25-30 perc alatt készre főzzük, végül belemorzsoljuk a fetát és jól elkeverjük benne, (de ez a mozdulat el is hagyható, ha túl bizarrnak hangozna).
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9255
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Ajánló

Puha fehér kenyérrel tunkolva... Húsimádóknak köretként is el tudom képzelni, például natúr szelet mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Kívántam a kelkáposztát, de dunsztom nem volt, hogyan készítsem el. Még akkor sem, amikor a káposztát már  a hagymán fonnyasztottam. Arra gondoltam, ebből rakott kel lesz. Alulra és felülre megy egy-egy réteg fetás kel, közé pedig a köles paradicsomraguval. De aztán felrémlett előttem a sok mosatlan, ugye egy plusz edény a kölesnek, egy jénai a rakottnak és egyébként sem volt ingerenciám az eleve trópusi éghajlatú konyhában hamarabb félpuhára főni, mint a káposzta. Hogy a sütő bekapcsolását elkerüljem, a következő ötletem támadt: egyetlen fazékba szépen belerakok mindent! Így is lett. És milyen jól tettem. Persze sejtettem, hogy a végeredmény közel sem lesz olyan guszta, mint egy réteges rakottas. Azonban annyira finomra sikeredett, hogy mindenképpen szerettem volna megosztani az ötletet Veletek. Előkaptam hát a fotóapparátot, és akkor kerültem igen nagy bajba. A fazékban remegő, pihegő massza mindennek nevezhető volt, csak fotogénnek nem. Ráadásul csak 5 percem volt a kattogtatásra, így hát ennyi telt tőlem. Nem lehet mindenből várat építeni. ;-D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...