Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos póréhagyma

Paradicsomos póréhagyma
Paradicsomos póréhagyma
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldségleveseket is meg lehet unni... De akkor mit adjunk a főfogás előtt? A póréhagyma nálunk viszonylag későn vonult be a konyhába, és kicsit megküzdöttem vele, amíg kidolgoztam ezt az egyszerű receptet, amely által hagyományos ízlésű családom számára is elfogadható, sőt kedvelt lett. 

hozzávalók / 4 adag

Párolás

Sütés

ajánlat

Barna kenyérrel tálalom, és plusz reszelt sajtot kínálok mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Párolás

  1. A póréhagymát kb. másfél cm-es darabokra szeleteljük, és olajon kicsit megpirítjuk, majd fél dl vízzel felöntjük. Addig pároljuk, amíg elforrja a levét.

Sütés

  1. Egy 20 cm x 30 cm-es tűzálló tálba rakjuk a hagymakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval.
  2. Egy darabos paradicsomkonzervet egyenletesen eloszlatunk rajta.
  3. Megszórjuk 5-10 dkg sajttal.
  4. Negyedóra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szmarti

Mióta szakács: 2016.01.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos sült póréhagyma, sajtos paradicsomos póréhagyma, sütőben sült póréhagyma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

185
póréhagyma 2 db
napraforgó olaj 3 ek
víz 0.5 dl
konzerv paradicsom 400 g
sajt 10 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 2 csipet