r
Nosalty Logó

Spárga leveles tésztába tekerve

NS
Spárga leveles tésztába tekerve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

298
Kalória
7.6g
Fehérje
29.6g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
93.9g
Víz
45g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A balzsamecetes mártogatóhoz

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2728 micro
Összesen 1193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítva, elpattintjuk a spárgasípokat.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha szükséges hámozzuk), és enyhén sós, felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hideg vizes tálba szedjük, lecsöpögtetjük, és konyharuhára vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet. (A maradék spárgavégeket felhasználhatjuk krémleveshez, más spárgás ételekhez.)
  3. A leveles tésztából levágjuk a szükséges mennyiségű csíkot, és a spárgákra tekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük a tésztát felvert tojással.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük a tésztába tekert spárgát.
  5. A mártogatóshoz a balzsamecetet és a mézet elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyakran van úgy, hogy a legegyszerűbb módon készített ételek a legfinomabbak. Így van ez a leveles tésztába tekert spárgával is. A ropogós leveles tészta, a spárga és a balzsamecet íze nagyon jól harmonizálnak egymással. Olyan igazi beszélgetős harapnivaló. Fogunk egy tekercset, mártunk egyet a balzsamecetbe, harapunk, élvezzük az ízeket, és közben figyelünk a beszélgetésre:). Nehéz a recepthez pontos mennyiségeket megadni, különösen a leveles tészta esetében. Most bolti tésztát használtam, de nem fagyasztottat, hanem a mindjárt használható, feltekerős változatot. Ezt azért szeretem, mert ha éppen nem kell az egész tészta, levágom a szükséges mennyiséget, és a maradékot nyugodtan tárolhatom pár napig a hűtőben. Ennél az ételnél sem lesz szükség az egész csomag tésztára.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek