Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefta

Kefta
Kefta
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, jót tesz egy kis változatosság az étkezéseinkben, ezért beiktattam egy marokkói estet :) böngésztem a neten, milyen ételt készítsek, amihez vannak alapanyagaim. A kefta mellett döntöttem, szeretjük a paradicsomos, fűszeres ételeket és viszonylag gyorsan megvan. Több receptet végigbújtam, majd megalkottam a csodát. Remekül sikerült :) A páromnak annyira ízlett, hogy megkért, írjam fel a receptet valahova, mert ezt máskor is el kell készítenem. Ezért gondoltam, hogy megosztom veletek is.

Jó főzőcskézést és jó étvágyat hozzá :)

hozzávalók / 4 adag

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Pita

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyó

  1. A darált húst összekeverjük az összes fűszerrel (a csokor petrezselymet/koriandert apróra vágjuk előtte), majd berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára, de az sem baj ha többre, hogy az ízek összeérjenek.

Paradicsomszósz

  1. Olívaolajon a vékony csíkokra vágott paprikát megsütjük, kiszedjük belőle, majd az apróra vágott hagyma következik. Kb. 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt római köményt és a pirospaprikát. 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt és a darabolt paradicsomot, belerakjuk a maradék fűszereket és a sült paprikát.
  2. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük, kóstoljuk meg közben, és ha szükséges, fűszerezzük után.
  3. Az elkészült paradicsomszószba beletesszük a húsból formázott kis gombócokat. Ezután ne kevergessük csak rázogassuk, nehogy a gombócok szétessenek. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, lefedjük alufóliával, és 20 percig sütjük. Ezután egyenként ráütünk 3-4 tojást, és visszatoljuk a sütőbe, amíg a fehérje megsül, a sárgája pedig szép krémes lesz.

Pita

  1. Az élesztőt egy pici cukorral 1dl langyos vízben elkezdjük futtatni. Ha megindult, akkor a liszt tetejére öntjük, pici sóval (apróra vágott koriander/petrezselyem is mehet bele) fűszerezzük, és villával szépen összevegyítjük. Kézzel kidagasztjuk, az így kapott tésztát olajjal bekent tálba rakjuk, figyeljünk rá, hogy a tészta minden oldalát burkolja be az olaj, majd meleg helyen 1 órát pihentetjük.
  2. Ha megkelt, 12 részre vágjuk, és lisztes felületen egyenként kisebb körökre kinyújtjuk, én kézzel húzogattam szét. A sütőt állítsuk a legmelegebb hőfokra. A pitát egy nagy tepsiben vagy pizzasütőn tudjuk megsütni, amit szintén melegítsünk fel. A lapos kenyérnek vagy más néven pitának 4-5 perc kell a sütőben. Én egyszer megfordítottam őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 062
elküldve: 3
receptkönyvben: 160
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 3

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marokkói paradicsomos húsgombóc vele sült tojással, fűszeres paradicsomos húsgombóc pitával és tojással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-11-11 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

757
darált marhahús 0.5 kg
római kömény 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
ras el hanout 1 kk
koriander 0.5 teáskanál
petrezselyem 0.25 csokor
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
paradicsomszósz 500 ml
konzerv paradicsom 250 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
római kömény 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
ras el hanout 2 g
olívaolaj 4 ek
cayenne bors 0.5 kk
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 4 db
finomliszt 40 dkg
élesztő 2 dkg
víz 240 ml
1 csipet
cukor 1 csipet