r
Nosalty Logó

Kefires kenyérlángos

Katharosz
Kefires kenyérlángos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

feltét

1186
Kalória
45.7g
Fehérje
121.2g
Szénhidrát
56g
Zsír
272.5g
Víz
374.4g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 4741 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

feltét

Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2916.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11664.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1887 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    6765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    484.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1089.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4741 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval (liszt, burgonya, kefir, olaj, só) jól összegyúrjuk, és kelni hagyjuk.
  2. A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt elősütjük, de csak annyira, hogy ne legyen nyers.
  3. A sütőből kivéve fokhagymás, sós, borsos tejföllel megkenjük, szétosztjuk rajta a karikára vágott kolbászt, a feldarabolt sonkát, a karikára vágott lila hagymát, végül megszórjuk durvára reszelt sajttal.
  4. Visszatesszük a sütőbe, de mielőtt elkészülne, kivesszük, ráütjük a fürjtojásokat, majd visszatéve készre sütjük. Tipp: a tepsihez használhatunk sütőpapírt is az olaj helyett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x37

Mint a legtöbb családnál, nálunk is kedveltek a pizzafélék, kenyérlángosok, stb. Ez is egy nagyon finom recept, érdemes kipróbálni.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...