Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös lepény

Fokhagymás-tejfölös lepény
Fokhagymás-tejfölös lepény
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még régebben az egyik kedves szomszédasszonyomtól kértem el. Nagyon szeretem, mert borzasztó könnyű vele dolgozni - az olajnak köszönhetően - és lehet sós, illetve édes sütik alapja is. Érdemes kipróbálni, szerintem elronthatatlan.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaporral és sóval elkevert liszthez az olajjal, és a maradék langyos tejjel együtt.
  2. Összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük.
  3. Kinyújtjuk sütőtepsi nagyságúra - ha valaki vékonyan szereti, akkor felezze meg nyugodtan a tésztát, és süsse 2 részletben, én is így tettem. Ehhez a 2 tésztához nekem elég volt 5 dl tejföl - és a már picit beolajozott tepsire fektetjük.
  4. Rákenjük a zúzott fokhagymás tejfölt, és arra szórjuk a felkockázott szalonnát. Megsózhatjuk a tejfölt is, de csak óvatosan, mert a tésztában is van bőven.
  5. 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük, attól függ, milyen vastag a tészta. Ha egy tepsivel sütjük, akkor 180 fok és 30-40 perc.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 98 789
elküldve: 13
receptkönyvben: 500
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Fokhagymás-tejfölös pite, sós pite fokhagymával és tejföllel, szalonnás-tejfölös pite, fokhagymás-szalonnás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hinta6
hinta6 Sun, 2014-10-05 15:55

A tésztája valami iszonyatosan finom,azóta is ezzel a tésztával készítem még a pizzát is,nagyon finom!!!

887
finomliszt 550 g
élesztő 25 g
tej 3 dl
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 5 dl
fokhagymapor 2 ek
1 ek
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd