r
Nosalty Logó

Fokhagymás-tejfölös lepény

Szegnik
Fokhagymás-tejfölös lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

665
Kalória
14.5g
Fehérje
76.9g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
78.9g
Víz
64.2g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 665 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7132.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    4613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    461.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    608 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaporral és sóval elkevert liszthez az olajjal, és a maradék langyos tejjel együtt.
  2. Összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük.
  3. Kinyújtjuk sütőtepsi nagyságúra - ha valaki vékonyan szereti, akkor felezze meg nyugodtan a tésztát, és süsse 2 részletben, én is így tettem. Ehhez a 2 tésztához nekem elég volt 5 dl tejföl - és a már picit beolajozott tepsire fektetjük.
  4. Rákenjük a zúzott fokhagymás tejfölt, és arra szórjuk a felkockázott szalonnát. Megsózhatjuk a tejfölt is, de csak óvatosan, mert a tésztában is van bőven.
  5. 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük, attól függ, milyen vastag a tészta. Ha egy tepsivel sütjük, akkor 180 fok és 30-40 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet még régebben az egyik kedves szomszédasszonyomtól kértem el. Nagyon szeretem, mert borzasztó könnyű vele dolgozni - az olajnak köszönhetően - és lehet sós, illetve édes sütik alapja is. Érdemes kipróbálni, szerintem elronthatatlan.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...