r
Nosalty Logó

Kecskesajtos gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kecskesajtos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplipüré

Gombóc

Összesen 757 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplipüré

Gombóc

Összesen 3778 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Krumplipüré

Gombóc

Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 757 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8473.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    4173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2630 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2847 micro
Összesen 3778 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Krumplipüré

Gombóc

Elkészítés

Krumplipüré

  1. Ha nincs maradék krumplipürénk, akkor a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük a vajjal együtt. Hozzáadjuk a fűszereket és jól átkeverjük, ha ízlésünknek megfelelő az íze, akkor annyi tejjel hígítjuk, hogy ne legyen folyékony, de kimondottan lágy legyen az állaga. (Ha csak a gombóchoz készítjük, azt érdemes a tej adagolásánál figyelembe venni, hogy minél több tejet adunk hozzá, annál több lisztet fog felvenni a tészta, ergo annál több gombócunk lesz. De azért ne essünk túlzásokba, nehogy tészta helyett csirizre emlékeztessen az étel.)
  2. A kihűlt pürét összedolgozzuk a tojással és annyi liszttel, hogy ne ragadjon nagyon. (Azért hagytam kicsit ragacsosra, hogy ne legyen kemény, amikor megfőzöm.)
  3. A zsemlemorzsát a választott zsiradékon megpirítjuk (én fűszerezett morzsát használok, mert a fokhagyma és pizzafűszer nem ronthatja el :)
  4. A gombócok megfőzéséhez egy fazékban sós vizet forralunk.
  5. Amíg a víz felforr, a tésztából nagyobb diónyi darabokat szakítunk olajos kézzel, és széthúzzuk kb. 3 mm vékonyra. A közepére tesszük a sajtot, virslit vagy amivel tölteni szeretnénk, majd a tenyerünkben golyóvá formáljuk.
  6. A gombócokat forrásban levő vízben addig főzzük, míg felúsznak a felszínre, ekkor lyukacsos kanállal a pirított prézlire szedjük, és beleforgatjuk.
  7. Míg a gombócok lubickolnak, elkeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 931
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Ajánló

Az előkészületi idő akkor igaz, ha van maradék krumplipürénk, ha nincs, akkor annak a megfőzése és hűlési ideje akár 1 órát is hozzáadhat.  A variálhatósága miatt mindenkinek ajánlom, minden időben :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a rántott hús mindig jobban fogy, mint a krumplipüré. Általában lepényt szoktam csinálni belőle, de most jobb ötletem támadt. Kipróbáltam, és nagyon ott volt, hát megosztom veletek is :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Krumplipüré

Gombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek