Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-karamellás szelet

Kávés-karamellás szelet
Kávés-karamellás szelet
160 perc / előkészület: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom nagy karamell rajongó, így nem csoda, ha a karamellás sütemények többféleképpen kerülnek fel az asztalra. Azonban egy valami mindig változatlan, az pedig ez a krém. Tökéletes tortában is!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat.
  2. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd gyúrjuk össze.
  3. Osszuk négy egyenlő részre.
  4. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, majd tegyük a tepsi hátlapjára, és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 8,5-9 percig.
  5. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt. (Én a 4 laphoz 2 sütőpapírt használtam, ahogy a tésztáról lehúzzuk a papírt, nyugodtan nyújtsuk ki rajta a következő adag tésztát.)

Karamell

  1. A karamellhez, a cukrot kezdjük el karamellizálni egy vastag falú lábasban, majd adjuk hozzá a forró tejszínt és tejet, majd olvasszuk el benne a karamellt. (Nem kell nagyon hígra főzni, ha sűrűsíteni szeretnénk, akkor egyszerűen csak tovább kell főzni.)
  2. Ha kész, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat, a vanília aromát és a sót, majd hagyjuk kihűlni.

Karamellkrém

  1. A krémhez, a tejet és a vanília aromát melegítsük fel.
  2. A cukrot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük simára, majd adjunk hozzá 4 ek. meleg, vaníliás tejet.
  3. Ezt a tojásos egyveleget adjuk a melegedő tejhez, és közepes lángos főzzük sűrűre.
  4. Ezt a "pudingot" öntsük egy mély tálba, és hűlésig verjük habverővel.
  5. A szoba-hőmérsékletű vajat kanalanként adjuk a krémhez, és folyamatosan a habverő legmagasabb fokozatán verjük.
  6. A kihűlt karamellt adjunk a krémhez, és azzal is keverjük jól el.
  7. Tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
  8. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és fakanállal keverjük hozzá a krémhez.

Összeállítás

  1. A lapokat locsoljuk meg forró kávéval, majd a krém negyedével kenjük meg mindegyik lapot.
  2. Fogyasztás előtt egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  3. A tetejére szórhatunk grillázst.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 53 724
elküldve: 12
receptkönyvben: 378
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

szandiika

Mióta szakács: 2010.09.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés-karamellás sütemény, karamellkrémes süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1947
finomliszt 300 g
cukor 150 g
sütőpor 6 g
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
vaj 50 g
tojás 1 db
tej 1 dl
cukor 200 g
habtejszín 2 dl
tej 0.5 dl
1 csipet
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaj 32 g
tej 3 dl
cukor 180 g
vaníliaaroma 4 teáskanál
étkezési keményítő 25 g
tojássárgája 4 db
teavaj 260 g
1 csipet
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
feketekávé 1 dl