r
Nosalty Logó

Kávés-karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szandiika
Kávés-karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Összesen 1947 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Összesen 7790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1947 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    471 g
  • Telített zsírsav
    284 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.1 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4039 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 7790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 321 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat.
  2. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd gyúrjuk össze.
  3. Osszuk négy egyenlő részre.
  4. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, majd tegyük a tepsi hátlapjára, és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 8,5-9 percig.
  5. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt. (Én a 4 laphoz 2 sütőpapírt használtam, ahogy a tésztáról lehúzzuk a papírt, nyugodtan nyújtsuk ki rajta a következő adag tésztát.)

Karamell

  1. A karamellhez, a cukrot kezdjük el karamellizálni egy vastag falú lábasban, majd adjuk hozzá a forró tejszínt és tejet, majd olvasszuk el benne a karamellt. (Nem kell nagyon hígra főzni, ha sűrűsíteni szeretnénk, akkor egyszerűen csak tovább kell főzni.)
  2. Ha kész, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat, a vanília aromát és a sót, majd hagyjuk kihűlni.

Karamellkrém

  1. A krémhez, a tejet és a vanília aromát melegítsük fel.
  2. A cukrot és az étkezési keményítőt keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük simára, majd adjunk hozzá 4 ek. meleg, vaníliás tejet.
  3. Ezt a tojásos egyveleget adjuk a melegedő tejhez, és közepes lángos főzzük sűrűre.
  4. Ezt a "pudingot" öntsük egy mély tálba, és hűlésig verjük habverővel.
  5. A szoba-hőmérsékletű vajat kanalanként adjuk a krémhez, és folyamatosan a habverő legmagasabb fokozatán verjük.
  6. A kihűlt karamellt adjunk a krémhez, és azzal is keverjük jól el.
  7. Tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
  8. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és fakanállal keverjük hozzá a krémhez.

Tetejére

  1. A lapokat locsoljuk meg forró kávéval, majd a krém negyedével kenjük meg mindegyik lapot.
  2. Fogyasztás előtt egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  3. A tetejére szórhatunk grillázst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 581
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 171741
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 20.

Receptkategóriák

Kávés-karamellás szelet
szandiika 6 recept

A családom nagy karamell rajongó, így nem csoda, ha a karamellás sütemények többféleképpen kerülnek fel az asztalra. Azonban egy valami mindig változatlan, az pedig ez a krém. Tökéletes tortában is!

Hozzávalók

Tészta

Karamell

Karamellkrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek