r
Nosalty Logó

Karamellás lapok

Häxa
Karamellás lapok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

734
Kalória
7.9g
Fehérje
110.4g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
46.2g
Víz
91.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5558.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1793 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1103.9 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 7327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan sima tésztává gyúrjuk, 5 bucira osztjuk, és 3 mm vékony lapokká nyújtjuk.
  2. A lapokat fejre állított és sütőpapírral borított tepsin sütjük aranyszínűre, kb. 10-12 perc alatt, óvatosan tálcára csúsztatjuk, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. A cukrot karamellizálni kezdjük, amikor felolvadt, hozzáöntjük a vizet igen óvatosan, mert köpködni, szuszogni, pöfögni és minden más ijesztő módon randalírozni fog egy ideig. Ne nagyon piszkáljuk, majd szép lassan feloldódik a karamell a vízben. Néha azért meg lehet kavarni, állagellenőrzés céljából is.
  2. Amikor teljesen egynemű sziruppá olvadt, a tejben elkeverjük a pudingport, és azzal besűrítjük, folyamatos keverés mellett.
  3. Végül, amint levettük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, fahéjat és a vajat, melyekkel simára keverjük és hidegre tesszük jó időre.
  4. Amikor tökéletesen kihűlt, és ezáltal némiképpen meg is szilárdult - de ne várjuk, hogy igen sűrű masszává alakul, mert nem - megtöltjük vele a lapokat, majd egy-két napra a hűtőben felejtjük, hogy legyen alkalma összepuhulni. Másnap azért borítsuk be folpackkal, ki ne száradjon a teteje meg a széle.
  5. Akár egy hétig is elvan, semmi baja nem lesz, csak szépen összeérik, megpuhul, jól szeletelhetővé válik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A párom nyaggat vele időről időre, hogy "megcsinálhatnád már a lapokat"... Bevallom, nem tartozik a kedvenceim közé, ami az elkészítését illeti. Nem rövid program. Viszont az íze kárpótol a vele töltött időért.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...