r
Nosalty Logó

Tejszínes karamell kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Tejszínes karamell kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 626 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4994 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 626 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    243 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3448.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1908 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 4994 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:A hozzávalókat mély tálba tesszük, és jól összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen.
  2. Egy 36x23 cm tepsit vékonyan megkenünk olajjal, és enyhén meglisztezzük, majd ebbe terítjük a kinyújtott tésztalapot.
  3. Előmelegített sütőben teljes lángon aranysárgára sütjük.Ha megsült, félretesszük tepsistől.
  4. Majd elkészítjük a karamellt: cukrot feltesszük egy kétliteres lábosban, és karamellizáljuk, majd a tejjel elkevert pudingport is hozzáadjuk, és jó sűrű krémet főzünk belőle.
  5. Ha kész a krémünk, hozzáadjuk a margarint, és addig kevergetjük, mígelolvad benne.
  6. Majd a tepsiben lévő tésztára egyenletesen rákenjük, és a keksszel befedjük.
  7. Félretesszük, közben elkészítjük a tejszínt. Egy magas falu tálba önjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  8. Majd egyenletesen a kekszre kenjük, és hűtőszekrénybe egy éjszakát érleljük.Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10551
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes karamell kocka
Gabimami58 139 recept

Eddig csak karamell krémmel készítettem, most kissé újítottam rajt, mert nem csak tészta, hanem kekszekkel fedtem be, és úgy a tejszín rá. Nagy örömömre családomnak nagy meglepetést tudtam szerezni vele, ezután így készítem nekik el.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Szavaztam! :) Éva-Anyóca

Gabimami58

Nagyon szépen köszönöm,Éva -anyóca! Bizom benne talán valamelyest sikerül.. Jó éjt kivánok,és friss ébredést..

Éva-Anyóca

Kedves Gabimami! Nagyon remélem, hogy sikerülni fog,( guszta és fincsi süti), ha nekidurálom magam, - most még nincs kedvem..., minden étel és süti készítését?l, f?leg az újdonságoktól, - nincsenek ötleteim, elvitte a víz, a hó és hideg meg lefagyasztotta..:(... :( Legszívesebben, komolyan mondom, mint a maci, visszamennék a barlangba, de jó nekem a ház és azon belül a szobánk , és ott is a szuper ágyikónk, és bebújni, és csak és direkte akkor fogok onnan kijönni, ha végre igazi, tavaszias, napos id?járás lesz!!! Amúgy minden rendben, okés... :) Éva-Anyóca

Gabimami58

Kedves Éva -Anyóca! Nagyon sajnálom,és együtt érzek veled,tudom ez nagyon kevés mind ahhoz amit az id? járás müvel. Sajnos itt is ma esett a hó hegyen is minden hó fehér és képtelenség a kis kerben bármit is tenni havat lapátolni,és füteni kell a palántáimnak kell a meleg. Elhiszem,hogy nincs így kedved smmihez,én is ugy lennék.Kivánok miel?bbi igazi jó id?t és legyen újra kedved sütni f?zni.. Azért lécike szavazz amig lehet a sütimre. Nagyon köszönöm, jó éjt s mielöbbi szép id?nk legyen.. Puszi..Gabimami58

Törölt felhasználó

Kedves Gabimami58! Azt kérdezném, hogy a cukrot amikor karamellizálom: -folyóssá válik, akkor beleöntöm a pudingporos tejet és a karamellt, rögön összerántja, darabos lesz, oké keverem, de a pudingtól már s?r?södik is, -szóval nem tudom a titkot, hogyan legyen sima a krém, de ne is égjen oda. Már többször akartam kérdezni másoknak ez simán megy, vagy csak én vagyok ilyen nehézkes. köszi el?re is Vali

Gabimami58

Szia Vali! Én hagytam teljesen kissé össze állni a karamelt és nem fog attól az ev?kanál pudintól egyszerre besür?södni. Kissé vedd vissza a gázlángot s majd meglátod amikor többször készíted mennyire egyszer? az egész. Én már ahhoz tapasztaltabbnak érzem magam és az els?re is jó sikeresdett. Nagyon finom gyorsan elkészíthet?. Sok sikert kivánok hozzá..Lehethogy mivel vissza veszed a lángot f?tés id?d így hosszabb lessz de jó sür?re f?zzed bele a margarin és melegen egyenletesen simísd el a tészta lapon. Nálam még van bel?lle 4 süti kocka kiadós és nem édes de mégis desszert. Sok sikert hozzá. Kérésem légyszíves szavazz rá beneveztem a versenyre,igaz már kés?n de én Húsvétra készítettem el újra,és tejszínesen már ezt nem sima karamellel. Mivel néha így néha csak sima karamellt használok.. Most unokámnak jön szülinapja és kérése nekem szent csupa karamell krémb?l készül a torta..Majd leírom és fel fogom tenni,én a kivánságukra elkészítek bármilyen trtát saját ötlet alapján.Jó éjt kivánok!

Törölt felhasználó

Kedves Gabimami! Nagyon köszönöm a gyors választ, igyekszem úgy csinálni, ahogy írtad. A karamelles íz az egész családnak nyer?, mindenképp a közeljöv?ben elkészítem. Unokád szülinapjára gratulálok, jó ünneplést kívánok, és persze szavaztam, minden jót kívánok Vali

Gabimami58

Szia Vali! Nagyon köszönöm,a jó kivánságod,és a szavazatod,léci ha még holnap enged szavazni szavazzál rá. Nagyon köszönöm segítséged és kivánok sok sikert a sütés f?záshez. Egyben kellemes jó pihenést és már bizzunk benne az igazi tavasz is megjön.. Üdv..Gabriella...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek