Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres piskóta karamellkrémmel

Epres piskóta karamellkrémmel
Epres piskóta karamellkrémmel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krém készítésénél arra ügyeljünk, hogy a cukorhoz úgy adagoljuk a hozzávalókat, hogy az forrásban maradjon.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és kanalanként a tojásokhoz adjuk.
  3. Az epret felszeleteljük.
  4. A tésztát kivajazott tepsibe tesszük, a tetejére szórjuk az epret.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Ha kész, hagyjuk hűlni. 

Krém:

  1. A cukrot folytonos keverés mellett addig forrósítjuk, amíg világosbarna színű lesz.
  2. 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
  3. Egy kevés tejet félreteszünk, a többit a kikapart vaníliával és a sóval a cukorhoz adjuk.
  4. Kanalanként adagoljuk, hogy a cukor forrásban maradjon.
  5. A pudingport a félretett tejjel kikeverjük, és a forrásban lévő karamelles tejhez adjuk.
  6. A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémbe forgatjuk.

Tálalás:

  1. A piskótából kör alakú szeletet vágunk, tálkába rakjuk.
  2. A karamellkrémet és az öntetet a tetejére borítjuk.
  3. Eperrel/tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 371
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivirág

Mióta szakács: 2013.03.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres piskótagombóc, karamellás piskótagömb, pudingos piskótagolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
tojás 8 db
finomliszt 8 púpozott ek
cukor 8 ek
sütőpor 1 tk
eper 250 g
cukor 100 g
tej 5 dl
vanília 1 db
1 csipet
habtejszín 2.5 dl
karamellás pudingpor 1 tasak
eper 3 dkg
karamell öntet 3 ek