Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol baconnel és sajttal

Rakott karfiol baconnel és sajttal
Rakott karfiol baconnel és sajttal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám rám bízta az ebédet, és mivel ezen hozzávalók voltak itthon, ezt készítettem el. Isteni finom lett, a végén még raktunk rá egy-egy kanál tejfölt, hogy még jobban csússzon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha esetleg nincs otthon darált hús, lehet sonkával is helyettesíteni, úgy is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a karfiolt, rózsáira bontjuk, majd sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük. 
  2. A darált húst megfűszerezzük, megpároljuk.
  3. A tejfölt egy tálba öntjük, kikeverjük 1 dl vízzel, hogy kicsit folyékonyabb legyen, enyhén fűszerezzük.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd zsemlemorzsát szórunk bele, amit egyenletes eloszlatunk a vajon, a maradékot kiöntjük. 
  5. Az edénybe teszünk egy sor karfiolt, majd egy sor darált húst, ezt leöntjük a felhígított tejföllel, és ezt addig ismételjük, amíg fér a tálba.
  6. A tetejét szintén leöntjük a tejföllel, majd ráhelyezzük a baconcsíkokat, és rászórjuk a reszelt sajtot. 
  7. Az egészet betesszük a sütőbe, és alsó-felső sütési módra állítva addig, amíg el nem kezd rotyogni a karfiol, aztán pedig vagy csak felsőre vagy grillezőre állítva megpirítjuk a sajtot. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 15 854
elküldve: 6
receptkönyvben: 172
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

holdpillango

Mióta szakács: 2012.08.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös rakott karfiol, tejfölös-karfiolos egytál darált hússal, rakott karfiol rizs nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-06-29 19:49

A zöldséges pulykamell receptedet is elmentettem, ha megcsináltam, beszámolok róla. Kár, hogy ilyen kevés receptet töltesz fel, szívesen olvasnék tőled még továbbiakat is. A gomba paprikást én is így csinálom, ugy látszik, hasonló az ízlésünk. Zsuzsa.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-06-29 19:40

Szia! Örültem, mikor megtaláltam a receptedet, mert az összes rakott karfiol recept rizzsel készített volt, csak a tied nem, és nem szeretem a karfiolt rizzsel.Ma megcsináltam és nagyon finom lett, annyit változtattam, hogy a karfiolt megszórtam egy kevés pirított zsemlemorzsával, az jól felszívta a lét, és így szeretem. Elmentettem és máskor is el fogom készíteni. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

holdpillango
holdpillango / holdpillango Wed, 2016-06-29 21:37

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy ízlett, én is nagyon szeretem. Azért nincs több receptem fent, mert mindig elfelejtkezem feltölteni őket, pedig sokszor kísérletezek, mivel édesapám szakács, sok mindent ellestem tőle. Majd a nyáron fogok még fincsi zöldséges receptekkel előállni. :)
Legyen nagyon szép napja! :)

656
karfiol 1 közepes fej
darált sertéshús 50 dkg
tejföl 175 g
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bacon 4 szelet
sajt 25 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek