r
Nosalty Logó

Rakott karfiol baconnel és sajttal

:-))
Rakott karfiol baconnel és sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

655
Kalória
45.3g
Fehérje
7.7g
Szénhidrát
48.9g
Zsír
244.3g
Víz
200.2g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7166.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1952 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2369 mg
  • Nátrium
    2428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    977.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a karfiolt, rózsáira bontjuk, majd sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük.
  2. A darált húst megfűszerezzük, megpároljuk.
  3. A tejfölt egy tálba öntjük, kikeverjük 1 dl vízzel, hogy kicsit folyékonyabb legyen, enyhén fűszerezzük.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd zsemlemorzsát szórunk bele, amit egyenletes eloszlatunk a vajon, a maradékot kiöntjük.
  5. Az edénybe teszünk egy sor karfiolt, majd egy sor darált húst, ezt leöntjük a felhígított tejföllel, és ezt addig ismételjük, amíg fér a tálba.
  6. A tetejét szintén leöntjük a tejföllel, majd ráhelyezzük a baconcsíkokat, és rászórjuk a reszelt sajtot.
  7. Az egészet betesszük a sütőbe, és alsó-felső sütési módra állítvaaddig, amíg el nem kezd rotyogni a karfiol, aztán pedig vagy csak felsőre vagy grillezőre állítva megpirítjuk a sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám rám bízta az ebédet, és mivel ezen hozzávalók voltak itthon, ezt készítettem el. Isteni finom lett, a végén még raktunk rá egy-egy kanál tejfölt, hogy még jobban csússzon.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek