r
Nosalty Logó

Rakott karfiol piramis

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Rakott karfiol piramis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karfiol

A mártáshoz a tetejére

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karfiol

A mártáshoz a tetejére

Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Karfiol

A mártáshoz a tetejére

Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2360.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    479 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Karfiol

A mártáshoz a tetejére

Elkészítés

Karfiol

  1. Egy nagyobb edényben (amiben a karfiol egészben kényelmesen elfér) vizet forralunk. Óvatosan beletesszük az egész fej karfiolt, megsózzuk, majd kb. 10 perc alatt megfőzzük (figyeljünk, hogy ne főzzük túl, mert akkor szétesik!).
  2. Szűrőlapáttal emeljük ki óvatosan, és jól csepegtessük le.
  3. A hagymát pici olajon pároljuk puhára, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a darált húst. Süssük nagy lángon a húst fehéredésig, kevergessük folyamatosan, közben fűszerezzük.
  4. A kettévágott paradicsomot reszeljük a húshoz a nagy lyukú reszelőn egészen a héjáig (arra nincs szükség).
  5. Kis lángon pároljuk tovább a húst, közben egy másik edényben főzzük meg a rizst dupla mennyiségű, sós vízben.
  6. Keverjük össze a húst a rizzsel.

A mártáshoz a tetejére

  1. A mártáshoz egy kisebb edényben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a lisztet, kavargassuk addig, amíg habozni kezd. Ekkor öntsük hozzá a tejet, és kevergessük folyamatosan, amíg sűrű nem lesz. Ekkor fűszerezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, keverjük el benne. A mártás harmadát öntsük a rizses húshoz.
  2. Összeállításkor vajazzunk ki egy sütőtálat, emeljük rá a karfiolt, egy hosszú pengéjű, éles késsel vágjuk vízszintesen ketté kb. az alsó harmadánál. Kanalazzuk rá a rizses húst, tegyük vissza a tetejére a levágott karfiolt, öntsük rá a maradék mártást, és azt kenegessük el rajta egyenletesen, hogy mindenhova jusson belőle.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó bordamagasságon süssük kb. 30 perc alatt pirosra.
  4. Tálalás előtt pihentessük kicsit, mert tűzforró a belseje!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3499
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenféle rakott zöldséget nagyon szeretünk, gyakran készítek ilyen jellegű ételeket. Ebbe a mutatósabb változatba azonnal beleszerettem: nem csak felszeletelni és elfogyasztani volt külön élmény, hanem elkészíteni is, mert bár a hozzávalók egyeznek, az összeállítás kicsit más a hagyományoshoz képest! A végeredmény: pazar lakoma! Recept forrása: Limara

Hozzávalók

Karfiol

A mártáshoz a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?