r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 3.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gammakka
Rakott karfiol 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1787 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 447 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3149.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1787 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni sós vízben.
  2. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és pár percig pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Amikor felforrt, beletesszük a rizst, és készre főzzük.
  3. A tejfölt elhabarjuk a tojással, sóval, borssal, reszelt sajttal (ízlés szerint).
  4. A megfőtt karfiolt tűzálló tálba helyezzük, rárakjuk a rizses húst, majd ráöntjük a tejfölös egyveleget.
  5. Előmelegített sütőben magas hőfokonaddig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 104371
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott karfiol 3.
Gammakka 7 recept

Több receptet is kipróbáltam. Ez jött be a családnak.

Hozzászólások

Bató Edit

Szia Gammakka! Én a rakott kelkáposztát szoktam teljesen hasonlóan készíteni, de ez a karfiolos változat felkeltette az érdekl?désemet. Van itthon friss karfiol, úgyhogy holnap ez lesz az ebéd! Köszi, Edit.

Gammakka

Szia Edit! Remélem nem csalódtál és finom lett az ebéd. Én is kipróbálom kelkáposztával, hamarosan!!! Mit csinálsz a káposztával miel?tt beraknád?

torpi

Kedves gammakka!Latom nem valaszoltak neked.A kelkaposztat leveleire szeded es a kozepso vastag reszet szepen levagod, csak annyira mint a levele.Sos vizben felig megfozod, leszurod es kihules utan tudsz vele dolgozni.Tehat csak elofozod, mert amugy is a tejfolbol es a huson levo szafttol mar megpuhul.Sok sikert hozza.Udv.Valeria

Gammakka

Kedves Valéria! Épp jókor jött a válaszod, mert van egy szép nagy fej kelkáposztám a kertben amit már ideje leszednem. A hétvégén asztalra kerül! Köszönöm a válaszod!

Bató Edit

Bocsi Gammakka, hogy nem válaszoltam. Én a kelkáposztát vastagabb metéltre vágom és sós, köményes vízben félig megpárolom, miel?tt rétegezem. Még egyszer bocsika! Üdv.Edit.

Törölt felhasználó

Kis elteressel, hasonlo rakottast szoktam, de ujitaskent ma igy keszitettem el. Hat tutti, hogy lesz meg ismetles! NAGYON izlett az egesz csaladnak, koszonjuk szepen! Vidam hetet, Evy

Törölt felhasználó

Jónak t?nik,még nem csináltam ilyet. De holnap kipróbálom . :):)

Törölt felhasználó

Ma megsütötem és nagyon finom lett. Izlett az egész családnak.kösziszépen a receptett és ajálom mindenkinek.

Gammakka

Orvendek, hogy izlett nektek is! Tovabbi jo fozocskezest kivanok mindenkinek!

Törölt felhasználó

 El?z? napról maradt jó sok mexikói rizsem.Kerestem valami receptet,és ezt találtam a legkézen -fekv?bbnek Minden a fenti recept szerint készítettem csak a rizsben volt változás Nagyon ízletes lett ezzel a megoldással is Üdvözlet mindekinek!

Törölt felhasználó

Szia Gamakka! Elkészítettem, és mint amat?r szakács, mondhatom, hogy meglepetésemre igencsak jól sikerült!

witch

Huuuu, ez irto finom! Ez volt az elso rakott karfiol amit kiprobaltam. Nem is kell keresgeljek tobbet. Koszi a receptet! :)) udv:witch

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek