r
Nosalty Logó

Karamellás mogyorós szelet

NS
Karamellás mogyorós szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

939
Kalória
20.2g
Fehérje
89.6g
Szénhidrát
58.2g
Zsír
121g
Víz
327.1g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
69.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    291.1 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6830.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2655 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mogyorógrillázshoz a mogyorót egy tepsibe tesszük, és sütőben kissé megpirítjuk. Ezután a héját könnyen le tudjuk róla konyharuhával dörzsölni.
  2. A megpucolt mogyorót a cukorral egy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg a cukor aranybarnára nem olvad. Ekkor a mogyorós karamelles masszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Kihűlés után durvára törjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a lisztet és a kakaót átszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd az étolajat és a vizet hozzákeverjük. Ezután beleforgatjuk a kakaóporos sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a lisztes masszába.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben nagyjából fél óráig sütjük.
  5. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejet, és összeforraljuk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor lehúzzuk a tűzről, és egy kis kanál zselatint keverünk hozzá. Hagyjuk jól kihűlni.
  6. A tejszínt a habfixálóval és a maradék zselatinnal felverjük, majd a felét a már kihűlt karamellhez keverjük.
  7. A tejszínhab másik feléhez óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínes mogyoróaromát (egy kis tejszínt még az aroma belekeverése előtt félreteszünk, ezzel kenjük majd le a sütemény tetejét).
  8. A megsült kakaós tésztát kétfelé vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a karamellás krémet, megszórjuk egy kis mogyorógrillázzsal, majd rákenjük a mogyorós tejszínkrémet, és lefedjük a tészta másik felével. A tetejét a félretett tejszínnel bevonjuk, és mogyorógrillázzsal díszítjük. A betöltött süteményt jól kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x24x6

A sütemény a karamellás receptverseny apropójából készült!! :) Igazi édesszájúaknak ajánlom! :)

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek