r
Nosalty Logó

Habcsókos karamellás szelet

VnéEdit
Habcsókos karamellás szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

726
Kalória
11.7g
Fehérje
83.6g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
81.6g
Víz
344.8g
Koleszterin
555.4mg
Rost
65.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Összesen 7263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    392.1 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7243.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1863 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    2772 mg
  • Nátrium
    2165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.2 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    816 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    593 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    2072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3689 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3065 micro
Összesen 7263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral kanalanként hozzáadva.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is.
  3. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd szitálva az előzőekbe forgatjuk.
  4. Két sütőpapírral bélelt tepsire 35x25 centis lapokat kenünk ki belőle.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.

A habtésztához

  1. A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a habot kettéosztjuk.
  2. 2 egyforma nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben 100 fokon 1 órán át szárítjuk.
  3. Ekkor a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, a habtésztát így hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírról leválasztjuk.
  4. A felső fele maradjon alul, míg a tésztákat nem állítjuk össze. Légkeveréses sütőbe tehetjük együtt mind a két tepsi habtésztát.

A karamellkrémhez

  1. A karamellkrémhez a porcukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a tejszínt ráöntjük, és kis lángon forraljuk, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne.
  2. A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat, a cukros tejszínhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levesszük, a kockákra vágott hideg vajat belerakjuk, és többször belekeverve hűlni hagyjuk.
  4. Jól kihabosítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

A sütemény összeállítása

  1. A krémet 4 részre osztjuk. A kakaós lapot megkenjük krémmel, rá az egyik habcsóklap, rá krém, majd a második habcsóklap, krém, és befedjük a második kakaós lappal.
  2. A sütemény tetejét a megmaradt 1/4 krémmel egyenletesen lekenjük, és villával cifrázzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×25

A sütemény receptje a Mesterszakács oldalról származik. Nagy köszönet érte. Mennyei finom! Karácsonyra sütöttem. Elég hosszadalmas az elkészítése, mivel a habtészta szárítása időben sokáig tart. Az elkészítése egyszerű volt. Ajánlom másoknak is!

További receptek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...