Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsókos karamellás szelet

Habcsókos karamellás szelet
Habcsókos karamellás szelet
185 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény receptje a Mesterszakács oldalról származik. Nagy köszönet érte. Mennyei finom! Karácsonyra sütöttem. Elég hosszadalmas az elkészítése, mivel a habtészta szárítása időben sokáig tart. Az elkészítése egyszerű volt. Ajánlom másoknak is!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral kanalanként hozzáadva.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is.
  3. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd szitálva az előzőekbe forgatjuk.
  4. Két sütőpapírral bélelt tepsire 35x25 centis lapokat kenünk ki belőle.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.

A habtésztához

  1. A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a habot kettéosztjuk.
  2. 2 egyforma nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben 100 fokon 1 órán át szárítjuk.
  3. Ekkor a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, a habtésztát így hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírról leválasztjuk.
  4. A felső fele maradjon alul, míg a tésztákat nem állítjuk össze. Légkeveréses sütőbe tehetjük együtt mind a két tepsi habtésztát.

A karamellkrémhez

  1. A karamellkrémhez a porcukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a tejszínt ráöntjük, és kis lángon forraljuk, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne.
  2. A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat, a cukros tejszínhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levesszük, a kockákra vágott hideg vajat belerakjuk, és többször belekeverve hűlni hagyjuk.
  4. Jól kihabosítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

A sütemény összeállítása

  1. A krémet 4 részre osztjuk. A kakaós lapot megkenjük krémmel, rá az egyik habcsóklap, rá krém, majd a második habcsóklap, krém, és befedjük a második kakaós lappal.
  2. A sütemény tetejét a megmaradt 1/4 krémmel egyenletesen lekenjük, és villával cifrázzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35×25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 27 804
elküldve: 6
receptkönyvben: 436
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habtésztás karamellszelet, habcsókos karamelles sütemény, karamellkrémes habtésztás szelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tuzaedit
tuzaedit Tue, 2014-04-15 10:39

Szia. :)
Nagyon tetszik a recept, ki szeretném próbálni. Viszont egy kérdésem lenne. A 2,5 ml tejszín rendben van? én nagyon keveslem.
Köszi.!

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-04-15 13:26

Átírtam dl a mértékegységet.
A kép nagyon kivan világosítva,a süteményem sokkal " sötétebb" volt.
Nem ilyen "fakó".
Üdv:Edit.

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2014-04-15 13:23

Nagyon finom sütemény.
A tejszín 2,5 dl.
Úgy látom,hogy megint csak hiba van a receptben.
Soronkénti beírás óta,sajnos nálam fordul elő csak.
Sajnálom,de javítom.
Köszönöm szépen.
Üdv:Edit.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-04-15 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

domokosmargit
domokosmargit Mon, 2014-04-14 19:51

Nagyon szeretem kiprobálni az újdonságokat és elég sok receptet ki is probáltam. Nagon szépen köszönöm ezt a lehetőséget.

726
tojás 8 db
cukor 8 csapott ek
víz 8 evőkanál
finomliszt 8 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 5 db
porcukor 25 dkg
porcukor 30 dkg
habtejszín 2.5 dl
tej 3 dl
tojássárgája 5 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaj 30 dkg