r
Nosalty Logó

Reform karamellás szelet

edan
Reform karamellás szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

1001
Kalória
17.3g
Fehérje
139.9g
Szénhidrát
42.3g
Zsír
44g
Víz
89.3g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
112.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 6004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    3222 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    3577 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    839.4 g
  • Cukor
    675 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 6004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A (zab)lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd daraboljuk rá a vajat, és nyitott tenyerünk között dörzsölve addig morzsolgassuk, amíg nedves homokra nem emlékeztet az állaga.
  3. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, és az 1-2 ek hideg vizet is, majd 6-7 mozdulattal gyúrjuk át. Nem kell összeállnia, elég ha csak nagyobb darabokká gyúrható.
  4. Szórjuk a tésztát egy kb. 20x20-as tepsibe, és kézzel/kanállal nyomkodjuk bele a formába úgy, hogy mindenhová jusson.
  5. Toljuk a tésztát a sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk hűlni.
  6. A krémhez öntsük egy lábasba a sűrített tejet, és melegítsük fel.
  7. 10 dkg kókuszcukrot kis lángon kezdjünk el felolvasztani, nem kell kevergetni, de semmi baja sem lesz, ha mégis keverünk rajta egyet- kettőt. Ha felolvadt, öntsük hozzá a meleg sűrített tejet, és a maradék cukrot. (Vigyázat: fröcskölhet!) Időnként megkevergetve forraljuk 20 percig.
  8. Közben a karamell ízű pudingport keverjük el a 3 dl tejben, és a forralás végén öntsük a sűrített tejhez, főzzük sűrűre, és még melegen öntsük a tésztára. Hagyjuk hűlni a sütit, ha már szobahőmérsékletű, akkor nekiláthatunk a csokitetőnek.
  9. Egy vízzel töltött edényre állítsunk egy másikat, a felső edénybe mérjük ki a kókuszzsírt, és daraboljuk bele a csokit, majd kevergetve olvasszuk egyneművé őket.
  10. Öntsük a süti tetejére, majd tegyük a sütit hűtőbe legalább 1,5-2 órára.
  11. Szeletelés előtt 1 óra hosszával vegyük ki a hidegről a süteményt, ugyanis így nem fog törni a csokitető. (A másik megoldás, hogy forró vízben felmelegített késsel szeleteljük.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20

Nagyon-nagyon szeretem a karamellás dolgokat, de ugye ez az az édesség, amiről le kell mondani, ha az ember vigyázni akar a bevitt kalóriákkal. Vagy mégis van megoldás? Egy régi, nagy kedvencet pofoztam át, kissé egészségesebbre. Az élvezeti értékén azonban jelentősen rontana, ha kiszámolnám a tápértékét, ezért most - kivételesen - nem tettem meg.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek