r
Nosalty Logó

Reform karamellás szelet

edan
Reform karamellás szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

1001
Kalória
17.3g
Fehérje
139.9g
Szénhidrátok
42.3g
Zsír
44g
Víz
89.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
112.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 6004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    253.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    3222 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    3577 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cukor
    675 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1389 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 6004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A (zab)lisztbe szórjuk bele a sütőport, majd daraboljuk rá a vajat, és nyitott tenyerünk között dörzsölve addig morzsolgassuk, amíg nedves homokra nem emlékeztet az állaga.
  3. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, és az 1-2 ek hideg vizet is, majd 6-7 mozdulattal gyúrjuk át. Nem kell összeállnia, elég ha csak nagyobb darabokká gyúrható.
  4. Szórjuk a tésztát egy kb. 20x20-as tepsibe, és kézzel/kanállal nyomkodjuk bele a formába úgy, hogy mindenhová jusson.
  5. Toljuk a tésztát a sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk hűlni.
  6. A krémhez öntsük egy lábasba a sűrített tejet, és melegítsük fel.
  7. 10 dkg kókuszcukrot kis lángon kezdjünk el felolvasztani, nem kell kevergetni, de semmi baja sem lesz, ha mégis keverünk rajta egyet- kettőt. Ha felolvadt, öntsük hozzá a meleg sűrített tejet, és a maradék cukrot. (Vigyázat: fröcskölhet!) Időnként megkevergetve forraljuk 20 percig.
  8. Közben a karamell ízű pudingport keverjük el a 3 dl tejben, és a forralás végén öntsük a sűrített tejhez, főzzük sűrűre, és még melegen öntsük a tésztára. Hagyjuk hűlni a sütit, ha már szobahőmérsékletű, akkor nekiláthatunk a csokitetőnek.
  9. Egy vízzel töltött edényre állítsunk egy másikat, a felső edénybe mérjük ki a kókuszzsírt, és daraboljuk bele a csokit, majd kevergetve olvasszuk egyneművé őket.
  10. Öntsük a süti tetejére, majd tegyük a sütit hűtőbe legalább 1,5-2 órára.
  11. Szeletelés előtt 1 óra hosszával vegyük ki a hidegről a süteményt, ugyanis így nem fog törni a csokitető. (A másik megoldás, hogy forró vízben felmelegített késsel szeleteljük.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20

Nagyon-nagyon szeretem a karamellás dolgokat, de ugye ez az az édesség, amiről le kell mondani, ha az ember vigyázni akar a bevitt kalóriákkal. Vagy mégis van megoldás? Egy régi, nagy kedvencet pofoztam át, kissé egészségesebbre. Az élvezeti értékén azonban jelentősen rontana, ha kiszámolnám a tápértékét, ezért most - kivételesen - nem tettem meg.

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ennyibe kerül a kullancs elleni védőoltás idén

A globális felmelegedés következtében az elmúlt években rekordszámú kullancs lepte el a hazai zöldterületeket. Ráadásul elég egyetlen csípés a súlyos fertőzéshez. Hogy lehet hozzájutni a kullancsencephalitis elleni oltáshoz? Mennyibe kerül? Nézzük!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...