r
Nosalty Logó

Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mertgrillezniszeretünk
Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 3191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5875.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2364 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1643.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 3191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Galuska

Elkészítés

Harcsapaprikás

  1. Hagymát finom apróra vágjuk és serpenyőben a libazsírt felhevítjük, majd beleszórjuk. A füstölt kolbászt is nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk. Ettől nagyon szép színt és ízt kapunk. Mehet az apróra vágott paradicsom és paprika, valamint a zúzott fokhagyma. Kevergessük és pároljuk így kb. tíz percig.
  2. Öntsük fel fehérborral és pároljuk tovább. Fűszerezzük, só, bors, kakukkfű. A megtisztított halszeleteket kockázzuk fel és az egészet öntsük a serpenyőbe a már pépes raguba. Keverjük össze és fedő alatt pároljuk készre.
  3. Az elkészült harcsaragut öntsük fel főzőtejszínnel és közben szórjuk meg friss, apróra vágott kaporral és forraljuk össze.
  4. A kész (színes) nokedlire tegyük rá a szaftos, illatos harcsapaprikást és szórjunk rá, még egy kevés friss kaprot. Jó étvágyat!

Galuska

  1. Egy lábasban forraljunk vizet, amibe tegyünk sót. Keverjük be a galuskát, amikor kész a massza és öntsük rá a tintahaltintát és keverjük jól össze. Egy nagyon szép színt kapunk. Nem kell félni ízre nem érezhető, viszont nagyon látványos. Szaggassuk ki a nokedlit szokásos módon.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 214
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával
mertgrillezniszeretünk 4 recept

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Galuska

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek