r
Nosalty Logó

Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával

mertgrillezniszeretünk
Kapros harcsapaprikás tintahaltintás galuskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Galuska

1063
Kalória
58.5g
Fehérje
119.2g
Szénhidrát
35.3g
Zsír
547.9g
Víz
265g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 3191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Harcsapaprikás

Galuska

Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    547.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5875.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2364 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    357.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1643.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 3191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Harcsapaprikás

  1. Hagymát finom apróra vágjuk és serpenyőben a libazsírt felhevítjük, majd beleszórjuk. A füstölt kolbászt is nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk. Ettől nagyon szép színt és ízt kapunk. Mehet az apróra vágott paradicsom és paprika, valamint a zúzott fokhagyma. Kevergessük és pároljuk így kb. tíz percig.
  2. Öntsük fel fehérborral és pároljuk tovább. Fűszerezzük, só, bors, kakukkfű. A megtisztított halszeleteket kockázzuk fel és az egészet öntsük a serpenyőbe a már pépes raguba. Keverjük össze és fedő alatt pároljuk készre.
  3. Az elkészült harcsaragut öntsük fel főzőtejszínnel és közben szórjuk meg friss, apróra vágott kaporral és forraljuk össze.
  4. A kész (színes) nokedlire tegyük rá a szaftos, illatos harcsapaprikást és szórjunk rá, még egy kevés friss kaprot. Jó étvágyat!

Galuska

  1. Egy lábasban forraljunk vizet, amibe tegyünk sót. Keverjük be a galuskát, amikor kész a massza és öntsük rá a tintahaltintát és keverjük jól össze. Egy nagyon szép színt kapunk. Nem kell félni ízre nem érezhető, viszont nagyon látványos. Szaggassuk ki a nokedlit szokásos módon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...