Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal

Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal
Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A NL egyik decemberi számában találtam ezt a mutatós receptet, mely eredetileg lazaccal készül, de én most az ünnepek alatt kevenc halunkkal készítettem, és így is nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott és nagyobb kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A halat megmossuk, jól leitatjuk róla a vizet, és először hosszában, majd keresztben is hosszú szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és rácsurgatjuk a citromlevet.
  3. Egy gáztepsit alufóliával bélelünk ki, és bekenjük vékonyan olajjal, egy másikat pedig sütőpapírral terítünk be.
  4. A halszeleteket 3 ek olajon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, majd az alufóliás tepsibe rendezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel).
  6. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a felforrósított tejet, 2 ek vajat, ízlés szerinti sót, a szerecsendiót, a tormát, és jól kikeverjük. Nagyobb csillagcsőrös habzsákba szedjük, és az elősütött halszeletekre burgonyapüré-girlandokat nyomkodunk.
  7. A maradék burgonyapüréből kisebb rózsákat és fészkeket nyomunk a másik tepsibe, majd minden burgonyapüré-formációt óvatosan megkenünk tojássárgával.
  8. A paradicsom húsát apró kockákra vágjuk, és a burgonyafészkek tetejére szórjuk.
  9. A tepsiket a forró sütőbe tesszük, a halat és a krumpiformációkat 15-20 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.
  10. A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, üvegesre pároljuk a vajban, megszórjuk az ételízesítővel, a borssal, a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, és simára keverjük. A mustárt és a tejszínt folyamatosan keverve hozzáadjuk, és besűrítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 429
elküldve: 5
receptkönyvben: 174
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

afrikai harcsafilé tormás krumplipürével, fehérhúsú halfilé mustáros-tejszínes mártásban tormás krumplipürével, sült hal tormás krumpligirlanddal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

816
burgonya 1.2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
afrikai harcsa 80 dkg
citromlé 4 ek
tej 2.5 dl
vaj 2 ek
szerecsendió 0.5 kk
ecetes torma 3 ek
napraforgó olaj 5 ek
paradicsom 1 db
tojássárgája 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 3 dkg
finomliszt 3 dkg
víz 2 dl
ételízesítő 1 ek
fehér bors 0.5 kk
dijoni mustár 2 ek
főzőtejszín 3 dl