Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves magyarosan

Bableves magyarosan
Bableves magyarosan
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel kisebbik fiam nem szereti a csülköt, ezért csülök helyett tarját használtunk fel.

hozzávalók / 8 adag

Leveshez

Nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős kolbászt és a felszelt füstölt tarját. Az egészet összekeverjük, és jól átsütjük.
  2. Beletesszük a babot, a karikára vágott zöldségeket, a felszelt paradicsomot és a paprikát, a fűszereket, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük.
  3. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
  4. A végén egy csipet sót és tojást annyi liszttel összekeverünk, amennyit felvesz, és kiskanállal nokedlit szaggatunk a levesbe.
  5. Mivel így is elég sűrű, rántást nem igényel.

Jó étvágyat kívánok!


  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 58 597
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fejtett bableves, kolbászos bableves, babgulyás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-08-16 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

830
füstölt-főtt tarja 25 dkg
debreceni kolbász 20 dkg
csípős kolbász 15 dkg
kolozsvári szalonna 25 dkg
fejtett bab 80 dkg
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
tv paprika 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
bors 1 késhegynyi
köménymag 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l
0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál