Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülkös bableves Barbi84 konyhájából

Csülkös bableves Barbi84 konyhájából
Csülkös bableves Barbi84 konyhájából
250 perc / előkészület: 10 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaláskor, aki szereti, csipős paprikát tehet hozzá.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt és a babot előző nap este áztassuk be vízbe.
  2. A csülköt felrakjuk főni, sózzuk és hozzáadjuk egészben a vöröshagymát (amikor a leves megfőtt, ez kidobható). Kb. 1 órán át így főzzük.
  3. Hozzáadjuk a babot, és még így is főzzük legalább 1-1,5 órán át, hogy a bab és a csülök is alaposan megpuhuljon.
  4. Amikor már annyira nem kemény a bab, akkor hozzáadjuk még a karikákra vágott fehérrépát és sárgarépát, a vágott petrezselymet. Addig főzzük, amíg minden belevaló puhára nem fő, kb. innentől kezdve még 1 óra.
  5. Elkészítjük a rántást. Kb. 3 evőkanálnyi olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a 3-4 evőkanál teljeskiörlésű lisztet (elkészíthető sima finomlisztből is). Aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk még a pirospaprikát. Ezzel vigyázzunk, mert gyorsan odakap és keserű lesz az egész leves. Hozzáadjuk a leveshez és újraforralásig főzzük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 920
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves csülökkel, bableves gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

709
fejtett bab 50 dkg
sárgarépa 1 kg
fehérrépa 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt sertéscsülök 1.5 kg
napraforgó olaj 3 ek
teljes kiőrlésű liszt 3 púpozott ek
petrezselyem 1 csokor
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 4 l