r
Nosalty Logó

Kakaós torta diókrémmel

helena26
Kakaós torta diókrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

1040
Kalória
15g
Fehérje
95.1g
Szénhidrát
67.9g
Zsír
40.6g
Víz
121.4g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
49.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Összesen 1040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Összesen 6226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A közepéhez

A tetejéhez

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5648.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    570.7 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1632 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 6226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a piskótát készítsük el. Egy tálba mérjük ki a hozzávalókat, és fakanállal keverjük össze.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A tejből cukorral és pudingporral sűrű krémet főzünk. A diót kevés forró tejjel megöntözzük és elkeverjük, olyan vizes homok állagú legyen.
  4. Amikor kihűlt a puding, keverjük ki vajjal habosra, adjuk hozzá a diót, és rummal ízesítsük.
  5. A megsült piskótát kenjük meg pikáns lekvárral, majd simítsuk rá a krémet.
  6. Tetejére tejszínhabot teszünk, és reszelt csokoládéval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Több receptből készült ez a torta. A piskótája a kakaós-lekváros kocka szerint készült, csak fél adag. Azért jó ezt a piskótát készíteni, mert ha alszanak is, én nyugodtan süthetek, nem csapok zajt, mivel nem kell mixert használnom. Darált dióm volt, ezért diós lett a krém. A végeredmény nagyon finom lett!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...