r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes diótorta Krisztától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
krisztaaa
Vaníliakrémes diótorta Krisztától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3881.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1443 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2325 micro
Összesen 2846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a sárgájákat krémesre a cukorral és 2 kanál dióval.
  2. A maradék diót lassan adagoljuk hozzá, és a fehérjével lazítjuk fel, de óvatosan keverjük össze, nehogy összetörjük a habot.
  3. A tortaformát kivajazzuk, az alját darált dióval vagy kókuszliszttel megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tojássárgájákat a cukorral és a tejjel (4 dl), vaníliaaromával elkeverjük, és felfőzzük, mint a madártejet. Közben a zselatint 1 dl tejben felolvasztjuk.
  2. A krémhez öntjük, és kihűtjük gyakran átkeverve. Ha kihűlt, 2,5 dl felvert tejszínnel összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19315
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
krisztaaa 12 recept

Liszt helyett dióból szerettem volna piskótát sütni, és ehhez párosítottam egy vaníliás krémet.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek