r
Nosalty Logó

Kávékrémes roppanó szelet

Tubicám
Kávékrémes roppanó szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

1556
Kalória
28.2g
Fehérje
144g
Szénhidrát
100.9g
Zsír
114.2g
Víz
491.3g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
125.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Összesen 12453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.6 g

Zsír

  • Összesen
    807.5 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    267 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    328 g
  • Koleszterin
    3930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8174 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1271 mg
  • Foszfor
    3772 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1151.8 g
  • Cukor
    1001 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    913.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4658 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    785 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1015 micro
  • Kolin:
    3193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4408 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    2889 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4083 micro
Összesen 12453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 397 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A diót megpirítjuk, és ledaráljuk. A tojások kivételével az összes hozzávalót kimérjük, és 3 részre osztjuk, mivel külön-külön három piskótát fogunk sütni. (Gyakorlottabbak süthetik egyben is a piskótát, amit 3 lapra vágnak, az egyszerűsítés kedvéért.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A krémhez későbbiekben felhasználandó tojássárgákat egy nagy edénybe tesszük. A fehérjéket pedig cukorral kemény habbá verjük, oly módon, hogy 6 darab tojásfehérje-habhoz 6 evőkanál cukrot adunk. Majd beleforgatunk 2 evőkanál lisztet, 15 dkg darált diót és fél csomag vaníliás cukrot (elhagyható).
  3. Sütőpapírral bélelt, kisméretű tepsiben, 200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük a piskótát. Ezt még kétszer megismételjük, hogy végül 3 tésztalapot kapjunk.
  4. Hűvös helyen kihűtjük a piskótákat.

Pörkölt cukorréteg

  1. A cukrot közepes lángon felolvasztjuk. A folyós karamellel, gyors mozdulatokkal (mivel pillanatok alatt megköt) bevonjuk mindhárom kihűlt tésztalapot.

Csokiréteg

  1. Az étcsokoládét közepes lángon (vagy gőzfürdő felett) felolvasztjuk a margarinnal. A csokimázat három részre osztva, ráöntjük a már megkötött karamellréteges piskótáinkra.
  2. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

Kávékrém

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd gőzfürdő felett, folyamatos keverés mellett krémmé főzzük. Belekeverjük a kávét és a vaníliás cukrot. Levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  2. Miután kihűlt a krém, hozzákeverjük a habosított margarint.
  3. Összeállítjuk a tortát a kávékrémmel. A legalsó piskóta-karamell-csoki lapot gazdagon megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a következő lapot, amit ismét krémmel töltünk. Végül a harmadik tésztalappal befedjük, és a maradék kávékrémet a torta tetején és oldalain elsimítjuk.
  4. Ízlés szerint (pl. villával) díszítjük. A süteményt fogyasztásig hideg helyen tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25

Édesanyám számára a nagybetűs tortának mindig a Dobos-torta számított, főleg a karamelltető miatt, mindaddig, amíg nem kóstolta meg ezt a süteményt, mivel ebben (nagy örömére) háromszorosan is roppan a pörköltcukor-réteg. Ezért általában anyukám szülinapjára készítem el ezt a kiadós édességet, amit felénk sokan "Japán torta"-ként ismernek.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek