r
Nosalty Logó

Kávékrémes roppanó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Kávékrémes roppanó szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Összesen 1556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Összesen 12453 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Összesen 397 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.6 g

Zsír

  • Összesen
    807.5 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    267 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    328 g
  • Koleszterin
    3930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8174 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1271 mg
  • Foszfor
    3772 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.8 g
  • Cukor
    1001 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4658 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    785 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1015 micro
  • Kolin:
    3193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4408 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    2889 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4083 micro
Összesen 12453 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 397 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Elkészítés

Tészta

  1. A diót megpirítjuk, és ledaráljuk. A tojások kivételével az összes hozzávalót kimérjük, és 3 részre osztjuk, mivel külön-külön három piskótát fogunk sütni. (Gyakorlottabbak süthetik egyben is a piskótát, amit 3 lapra vágnak, az egyszerűsítés kedvéért.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A krémhez későbbiekben felhasználandó tojássárgákat egy nagy edénybe tesszük. A fehérjéket pedig cukorral kemény habbá verjük, oly módon, hogy 6 darab tojásfehérje-habhoz 6 evőkanál cukrot adunk. Majd beleforgatunk 2 evőkanál lisztet, 15 dkg darált diót és fél csomag vaníliás cukrot (elhagyható).
  3. Sütőpapírral bélelt, kisméretű tepsiben, 200 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük a piskótát. Ezt még kétszer megismételjük, hogy végül 3 tésztalapot kapjunk.
  4. Hűvös helyen kihűtjük a piskótákat.

Pörkölt cukorréteg

  1. A cukrot közepes lángon felolvasztjuk. A folyós karamellel, gyors mozdulatokkal (mivel pillanatok alatt megköt) bevonjuk mindhárom kihűlt tésztalapot.

Csokiréteg

  1. Az étcsokoládét közepes lángon (vagy gőzfürdő felett) felolvasztjuk a margarinnal. A csokimázat három részre osztva, ráöntjük a már megkötött karamellréteges piskótáinkra.
  2. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

Kávékrém

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd gőzfürdő felett, folyamatos keverés mellett krémmé főzzük. Belekeverjük a kávét és a vaníliás cukrot. Levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  2. Miután kihűlt a krém, hozzákeverjük a habosított margarint.
  3. Összeállítjuk a tortát a kávékrémmel. A legalsó piskóta-karamell-csoki lapot gazdagon megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a következő lapot, amit ismét krémmel töltünk. Végül a harmadik tésztalappal befedjük, és a maradék kávékrémet a torta tetején és oldalain elsimítjuk.
  4. Ízlés szerint (pl. villával) díszítjük. A süteményt fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2726
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Ajánló

Kezdőknek javaslom, hogy a pörköltcukor-réteg elkészítésénél is a cukrot három külön részre osztva vágjanak bele a karamell bevonat felviteléhez, mert (saját tapasztalatból) ha nem is balesetveszélyes művelet, de könnyen lekaparhatatlan cukormázas konyhát eredményez. A recept leírva talán bonyolultnak tűnik, de a gyakorlatban nem nehéz elkészíteni. Megéri a fáradtságot, mert mennyei finomsággal kedveskedhetünk szeretteinknek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kávékrémes roppanó szelet
Tubicám 33 recept

Édesanyám számára a nagybetűs tortának mindig a Dobos-torta számított, főleg a karamelltető miatt, mindaddig, amíg nem kóstolta meg ezt a süteményt, mivel ebben (nagy örömére) háromszorosan is roppan a pörköltcukor-réteg. Ezért általában anyukám szülinapjára készítem el ezt a kiadós édességet, amit felénk sokan "Japán torta"-ként ismernek.

Hozzávalók

Tészta

Pörkölt cukorréteg

Csokiréteg

Kávékrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.