r
Nosalty Logó

Szülinapi pudingos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi pudingos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    373.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    2699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    571 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    2177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3085 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3346 micro
Összesen 5714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A 10 tojásfehérjét egy csipet sóval és a 10 kanál cukorral habbá verjük. A lisztet, darált diót és sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a 6 tojássárgáját a habhoz, majd óvatosan a lisztes egyveleget is hozzákeverjük.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Ha kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk.
  4. Krém készítése:
  5. A margarint és a porcukrot habosra keverjük és félretesszük.
  6. A 4 tojássárgáját, a csomag vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a 3,5 dl tejjel, és sűrűre főzzük. Lehűtjük.
  7. A 10 kanál darált diót kissé megpirítjuk, folyamatos kevergetés mellett, majd lehűtjük.
  8. A kikevert margarint, a főzött krémet és a darált diót alaposan összekeverjük.
  9. Összeállítás:
  10. Megkenjük a tortalapokat a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk vele.
  11. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük a krémmel, vagy olvasztott csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8573
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapi torta a világ legjobb anyukájának:-)! Nagyon örült neki!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.