Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-almás szelet

Kakaós-almás szelet
Kakaós-almás szelet
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cseh újságban láttam meg ezt a süteményt, annyira mutatós volt, megtetszett a képen, hogy ma megsütöttem, és ez lett a végeredmény! Láttam hasonló receptet, de még ezt a fajta almásat nem sütöttem. Nagyon finom lett, nekem jobban ízlik, mint a pite!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta tésztája

Krém

Almás pép

Máz

ajánlat

Először megpároltam az almát, majd beleöntöttem a 4 dl vizet. Ebben elkevertem a pudingporokat, az 5 ek cukrot, és visszatéve a tűzhelyre, sűrűre főztem. Ebben eltértem az eredeti recepttől. Legalább nem kell annyit mosogatnom! A receptben nem szerepelt fahéj, de én nem tudom elképzelni az almás süteményt fahéj nélkül. Én a tojásokat nem választottam szét, egyben felvertem habosra a cukorral.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tésztája

  1. Az egész tojást a cukorral mixerrel habosra felverjük.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, majd az olajat és a sütőporos lisztet, végül a vizet.
  3. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Kihűlve rásimítjuk a krémet.
  5. Tetejét csokoládémázzal vonjuk be.

Krém

  1. A vízben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot, és megfőzzük.

Almás pép

  1. Az almát megtisztítjuk, kockára vágva egy lábasban a cukorral és a 2 dl vízzel megpároljuk.
  2. A főtt krémet és a párolt almát összekeverjük.

Csokoládémáz

  1. A 200 ml tejszínt felmelegítjük, beletesszük a 10 dkg kockára vágott csokoládét és az 1 kávéskanál vajat. Szép simára keverjük, és az almás krém tetejére simítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 347
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

réteges süti, pudingzselés kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

883
tojás 5 db
cukor 22 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
rétesliszt 27 dkg
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 1 csomag
víz 4 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 5 ek
alma 1 kg
cukor 3 ek
víz 2 dl
habtejszín 200 ml
csokoládé 10 dkg
vaj 1 tk