r
Nosalty Logó

Kakaós-almás szelet

helena26
Kakaós-almás szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta tésztája

Krém

Almás pép

Máz

883
Kalória
12.7g
Fehérje
133.6g
Szénhidrát
35.9g
Zsír
304g
Víz
190.9g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
74.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta tésztája

Krém

Almás pép

Máz

Összesen 883 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta tésztája

Krém

Almás pép

Máz

Összesen 5306 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskóta tésztája

Krém

Almás pép

Máz

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 883 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    215.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2622 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    801.5 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1823.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 5306 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Piskóta tésztája

  1. Az egész tojást a cukorral mixerrel habosra felverjük.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, majd az olajat és a sütőporos lisztet, végül a vizet.
  3. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Kihűlve rásimítjuk a krémet.
  5. Tetejét csokoládémázzal vonjuk be.

Krém

  1. A vízben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot, és megfőzzük.

Almás pép

  1. Az almát megtisztítjuk, kockára vágva egy lábasban a cukorral és a 2 dl vízzel megpároljuk.
  2. A főtt krémet és a párolt almát összekeverjük.

Máz

  1. A 200 ml tejszínt felmelegítjük, beletesszük a 10 dkg kockára vágott csokoládét és az 1 kávéskanál vajat. Szép simára keverjük, és az almás krém tetejére simítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24

Egy cseh újságban láttam meg ezt a süteményt, annyira mutatós volt, megtetszett a képen, hogy ma megsütöttem, és ez lett a végeredmény! Láttam hasonló receptet, de még ezt a fajta almásat nem sütöttem. Nagyon finom lett, nekem jobban ízlik, mint a pite!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...