Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos barackos sütemény

Pudingos barackos sütemény
Pudingos barackos sütemény
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sütemény, már több alkalommal készítettem.

hozzávalók / 8 adag

tésztához

továbbá

krémhez

mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kettévesszük. Tepsi nagyságúra nyújtjuk (20×30 cm).
  2. Az egyik lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kirakjuk szorosan a piskótatallérral, majd a barackkal.
  3. 2 cs vaníliás pudingport ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukorral, a tejjel felfőzzük. Ráöntjük a barackra, és a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
  4. A tészta tetejét egy villával megszurkáljuk. Szép világosra sütjük. Kb. 35 perc 190 fokon.
  5. A cukormáz hozzávalóit kikeverjük, és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Hagyjuk megszáradni a tetejét. Jól lehűtjük, majd szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 186
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos szelet, vaníliakrémes süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

603
finomliszt 20 dkg
margarin 18 dkg
1 csipet
víz 3 ek
piskótatallér 21 db
őszibarack konzerv 650 g
tej 750 ml
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek
porcukor 25 dkg
citromlé 1 ek
víz 3 ek