r
Nosalty Logó

Kacsamell pirított gombával és burgonyafánkkal

Kornél
Kacsamell pirított gombával és burgonyafánkkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kacsamellhez

A burgonyafánkhoz

1670
Kalória
49.1g
Fehérje
66.8g
Szénhidrát
135.3g
Zsír
347.5g
Víz
210.9g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kacsamellhez

A burgonyafánkhoz

Összesen 1670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kacsamellhez

A burgonyafánkhoz

Összesen 6681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A kacsamellhez

A burgonyafánkhoz

Összesen 243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 1670 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.3 g

Zsír

  • Összesen
    541 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5001.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2590 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1390.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    819 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2822 micro
Összesen 6681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

A kacsamellhez

  1. A hámozott burgonyát felkockázzuk, puhára főzzük, majd egy edényben áttörjük.
  2. Ha kihűlt, adjunk hozzá 1 tojást, 1 tk sót, jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyúrjuk lágy tésztává. Tegyük félre.
  3. A hagymát vágjuk finomra, a petrezselymet is, a csiperkegombát pedig szeleteljük fel.
  4. Serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk aranysárgára a hagymát, majd adjuk hozzá a szeletelt gombát.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk a gombát, amíg a levét elfőztük. Adjuk hozzá a petrezselymet, pirítsuk további egy percig, majd öntsük fel a húsalaplével, várjuk meg, amíg felforr, aztán tegyük félre hűlni.
  6. Ha kihűlt, kézimixerrel pépesítjük, majd szűrjük egy szitán keresztül át. Tegyük vissza a tűzhelyre, forraljuk fel, majd adjunk hozzá egy ek vajat és a tejszínt. Ha felforraltuk, vegyük le a tűzről, és tegyük félre. (Tarthatjuk vízfürdőben is felhasználásig.)
  7. A kacsamelleket a bőrös oldalán éles késsel kockázzuk be. A bőr nélküli oldalán sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőt hevítsünk fel (zsíradék nélkül!), és a bőrös felével lefelé tegyük bele a melleket. Süssük a melleket saját zsírjában közepesen át, rózsaszínűre. (Közepes lángon 5-6 perc, a mell méretétől függően.)
  8. A tésztát lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd szaggassunk belőle kis korongokat, és süssük forró olajban aranybarnára őket.
  9. Amíg a burgonyafánkok sülnek, egy serpenyőben kevés olívaolajba dobjuk bele a félbevágott fokhagyma gerezdeket, majd pirítsuk meg az egész gombákat (2-3 perc, nagy lángon).
  10. Ha a gombák megsültek, tálalhatjuk az ételt. Tegyünk néhány fánkot a tányérra, majd adjunk mellé a csiperkeszószból (ha szükséges melegítsük meg!), arra fektessük rá a rézsútosan szeletelt kacsamell szeleteket, végül tegyük a hússzeletekre a pirított gombákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Kacsamell került elő a hűtőből, hirtelen ez a recept pattant ki a fejemből. Nálunk ízlett mindenkinek, de kíváncsi lennék a véleményetekre, miután a recept abszolút spontán, és saját.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek