r
Nosalty Logó

Kacsamell káposztás cvekedlivel, kacsajus-vel, marinált körtével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Kacsamell káposztás cvekedlivel, kacsajus-vel, marinált körtével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsamellhez

A káposztás tésztához

Marinált körte

Összesen 1354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsamellhez

A káposztás tésztához

Marinált körte

Összesen 5416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsamellhez

A káposztás tésztához

Marinált körte

Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1852.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.4 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7411.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    4034 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.1 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    651 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 5416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A kacsamellhez

A káposztás tésztához

Marinált körte

Elkészítés

A kacsamellhez

  1. A káposztát lereszeljük, a vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és hozzáadjuk a cukrot, amit karamellizálunk. Mikor elkészült a karamellünk beletesszük a hagymát és kicsit megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a káposztát, sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük, szép barna szín eléréséig pirítjuk. Kicsit kihűtjük.
  2. Egy kis méretű tűzálló tál alját kiolajozzuk, két lasagne lapot helyezünk a tálba, erre rátesszük a káposztát 1/3 részét és kevés zselatinporral megszórjuk, ezt a folyamatot még kétszer megismétljük, és végül lasagne lapokkal lezárjuk. A kész lasagne-t 160 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A káposztás tésztához

  1. A körtéket meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A többi összetevőt egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a körtéket, újra felforraljuk, ezután lezárjuk a lángot és még 5 percet pihentetjük a lében. Kivesszük a körtéket, lecsepegtetjük és kihűtjük.

Marinált körte

  1. A kacsazsírt serpenyőben felforrósítjuk és beletesszük a kacsamelleket bőrével lefelé, aranybarnára pirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalára is kérget sütünk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd 200 fokos előmelegített sütőben 6-8 perc alatt médiumra sütjük. A kacsamelleket 5 percig pihentetjük. A serpenyőbe vörösbort öntünk és lassan beforraljuk.
  2. A káposztás lasagnéből 4 x 10 cm téglalapot vágunk, és a tányér közepére helyezzük. A körtéket forró serpenyőben megpirítjuk, és a lasagne tetejére ültetjük. A kacsamellet hosszában félbevágjuk, és a lasagne 2 oldalára tesszük a vágott felével felfelé, Maldon sóval meghintjük. Meglocsoljuk a beforralt mártásunkkal, és bő olajban kisütött tavaszi tekercs lapot törünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 276
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kiváló kacsamell receptet Kanyó Andrástól a Hilton Budapest és Láng Bistro & Grill Konyhafőnökétől, valamint Graur Zoltántól a Hilton Budapest és Láng Bistro & Grill Konyhafőnök helyettesétől kaptuk, süssétek meg feltétlenül!

Hozzávalók

A kacsamellhez

A káposztás tésztához

Marinált körte

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek