r
Nosalty Logó

Judit rozmaringos sült pennéje

NS
Judit rozmaringos sült pennéje
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

852
Kalória
49.5g
Fehérje
87.9g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
402.4g
Víz
141.7g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    402.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14328.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    3686 mg
  • Nátrium
    6876 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    439.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2011.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    774 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1596 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 4256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3094 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A tejszínt felforraljuk.
  2. Közben egy másik lábasban megpirítjuk a darált húst, majd felöntjük lehetőség szerint házi paradicsomlével (ha nincs házi paradicsomlénk, akkor helyettesíthetjük bolti Bolognai szósszal (darált húsost célszerű használni, mert ekkor az előző húspirítást el is hagyhatjuk). Hozzáadjuk a gombát, s fűszerezzük: sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel, és hozzáadjuk a rozmaring szálakat.
  3. Ha a tejszín felforr, hozzáadjuk a darált húsos, paradicsomos szószt, és összefőzzük az egészet.
  4. 20-25 perc alatt megfőzzük a szószt.
  5. A tésztát sós, forró, lobogó vízben kifőzzük 10-15 perc alatt, majd leszűrjük, és egy jénai tálba rakjuk.
  6. Az elkészült szószt ráöntjük a tésztára, és berakjuk a sütőbe. 20 perc után megszórjuk reszelt sajttal. Néhány perc múlva elkészült a vacsoránk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez a recept az egyik kedvencünk. Már többször elkészítettem családunknak, barátainknak, és mindig nagy sikert aratott. Remélem, Nektek is ízleni fog.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek