r
Nosalty Logó

Kéksajtos-csirkés farfalle

Auringonkukka
Kéksajtos-csirkés farfalle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

772
Kalória
51.3g
Fehérje
54.1g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
231.4g
Víz
172.3g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3088 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 772 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.2 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    925.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1289 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3467 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2564 micro
Összesen 3088 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A farfallét bő vízben feltesszük főzni és addig főzzük, amíg a tészta félkeményre nem puhul.
  2. A cukkinit és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk és egy serpenyőben olajon adagonként megsütjük, majd félretesszük a zöldségeket.
  3. A sózott csirkéket kb. 3 cm-es nagyobb kockákra vágjuk és egy másik serpenyőben kevés vaj hozzáadásával adagonként szép barnára sütjük minden oldalát. (Használhatunk grill serpenyőt is.)
  4. Ugyanebben a serpenyőben vajat olvasztunk és hozzáadjuk a tört fokhagymát. Felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a kéksajtot. Enyhén sózunk és borsozunk.
  5. A tejszínes kéksajtot jól besűrűsítjük, majd hozzákeverjük a zöldségeket és a csirkét is. Pár percig együtt főzzük, majd az egészet ráöntjük a tésztára és egyenletesen összekeverjük.
  6. Tálalásnál reszelünk a tetejére parmezánsajtot és salátalevelekkel díszíthetünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A hotelben, ahol dolgozom, illetve a benne üzemelő étteremből gyakran szoktam rendelni ebédet vagy vacsorát. A szakácsok sokszor teszteltetnek velünk, recepciósokkal új fogásokat, amiket az étlapra szánnak és ezáltal adnak új ötleteket a saját konyhámba. Ez a tészta egyébként nem is szerepel az étlapon egyáltalán, csak a dolgozók kérik sutyiban "a pult alatt". Mondhatjuk úgy is, hogy ez mindenki kedvence, az örök kedvenc!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...