r
Nosalty Logó

Judit rozmaringos sült pennéje

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Judit rozmaringos sült pennéje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4256 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14328.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    3686 mg
  • Nátrium
    6876 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2011.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1647 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    774 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1596 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 4256 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3094 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt felforraljuk.
  2. Közben egy másik lábasban megpirítjuk a darált húst, majd felöntjük lehetőség szerint házi paradicsomlével (ha nincs házi paradicsomlénk, akkor helyettesíthetjük bolti Bolognai szósszal (darált húsost célszerű használni, mert ekkor az előző húspirítást el is hagyhatjuk). Hozzáadjuk a gombát, s fűszerezzük: sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel, és hozzáadjuk a rozmaring szálakat.
  3. Ha a tejszín felforr, hozzáadjuk a darált húsos, paradicsomos szószt, és összefőzzük az egészet.
  4. 20-25 perc alatt megfőzzük a szószt.
  5. A tésztát sós, forró, lobogó vízben kifőzzük 10-15 perc alatt, majd leszűrjük, és egy jénai tálba rakjuk.
  6. Az elkészült szószt ráöntjük a tésztára, és berakjuk a sütőbe. 20 perc után megszórjuk reszelt sajttal. Néhány perc múlva elkészült a vacsoránk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2977
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az egyik kedvencünk. Már többször elkészítettem családunknak, barátainknak, és mindig nagy sikert aratott. Remélem, Nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek