r
Nosalty Logó

Citromos-tejszínes gyors csirkebecsinált-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Citromos-tejszínes gyors csirkebecsinált-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 436 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7353.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2409 mg
  • Nátrium
    3161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1396.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    1195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8102 micro
Összesen 2609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, majd nagyságuktól függően ketté- vagy négybe vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, a húst kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk, rászórjuk a hagymát, további 3 percet sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, további 5-10 percig főzzük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  5. A levest levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojások sárgáját.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16544
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, enyhén savanykás, selymes állagú leves. Tetszés szerint petrezselyemmel vagy kaporral megszórva tálaljuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek