Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-tejszínes gyors csirkebecsinált-leves

Citromos-tejszínes gyors csirkebecsinált-leves
Citromos-tejszínes gyors csirkebecsinált-leves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, enyhén savanykás, selymes állagú leves. Tetszés szerint petrezselyemmel vagy kaporral megszórva tálaljuk. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, majd nagyságuktól függően ketté- vagy négybe vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, a húst kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk, rászórjuk a hagymát, további 3 percet sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, további 5-10 percig főzzük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  5. A levest levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojások sárgáját.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 462
elküldve: 1
receptkönyvben: 149
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

becsinált leves, csirkebecsinált, citromos csirkebecsinált leves tejszínesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

430
vaj 4 ek
csirkemell filé 600 g
vöröshagyma 2 közepes db
finomliszt 2 evőkanál
szárnyas alaplé 750 ml
tej 750 ml
csiperkegomba 500 g
zöldborsó 300 g
habtejszín 100 g
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 2 ek