r
Nosalty Logó

Citromos-tejszínes gyors csirkebecsinált-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Citromos-tejszínes gyors csirkebecsinált-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 436 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7353.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2409 mg
  • Nátrium
    3161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1396.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    1195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8102 micro
Összesen 2609 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, majd nagyságuktól függően ketté- vagy négybe vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, a húst kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk, rászórjuk a hagymát, további 3 percet sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. Megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és levessel, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, további 5-10 percig főzzük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  5. A levest levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojások sárgáját.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17223
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, enyhén savanykás, selymes állagú leves. Tetszés szerint petrezselyemmel vagy kaporral megszórva tálaljuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...