Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye

Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye
Jamie Oliver olasz sonkás-spenótos lepénye
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kiváló recept a sok közül,nagy kedvencemtől, Jamie Oliver-től.  Könnyed, finom, ízes...próbáljátok ki, nem csalódtok!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát.
  2. A lisztet, a vajat (hájat), a sajtot, csipet sót betesszük a robotgépbe, és kb 30 másodpercig összeforgatjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, a felvert tojást és kevés tejet. Újból pár másodperc összeforgatás. Vegyük ki deszkára, és nagyon gyors mozdulatokkal gyúrjuk, ütögessük össze. Csomagoljuk fóliába, és fél órára tegyük a hűtőbe.
  3. Ha letelt a fél óra, vegyük ki, és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 30x40 cm-esre.
  4. Kenjünk ki egy ilyesmi nagyságú tepsit vajjal, és tegyük bele a tésztát. Hagyjunk neki peremet. Szúrkáljuk meg villával, és tegyük be a fagyasztóba 30 percre.
  5. Melegítsük elő a sütőt.
  6. Kivesszük újból a tésztát, és betesszük 6-8 percre a sütőbe, amíg világos aranysárga nem lesz, majd kivesszük.
  7. Ezalatt egy serpenyőben egy löttyintésnyi olívaolajat forrósítunk, és a hagymát kb. 10 percig lassan puhára pároljuk benne.
  8. Hozzáadjuk a fokhagymát, a spenótot és a majoranna (oregánó) nagy részét. Ízesítsük sóval, borssal, és ha a spenót összeesett, vegyük le a tűzről.
  9. Kenjük a spenótos keveréket a tésztára. Szórjuk rá a sonkát.
  10. Keverjük össze a krémsajtot (tejfölt), adjuk hozzá a parmezánt, a tojásokat, kevés sót, borsot. Jól forgassuk össze, és kenjük ra sonkára.
  11. Bőségesen reszeljünk rá parmezánt, szórjuk meg a maradék oregánóval (majorannával),csavarjunk rá pár csepp citromlevet, és csepegtessük meg olívaolajjal.
  12. Süssük az előmelegített sütőben kb. 15-20 percig, amíg gyönyörű aranybarna lesz a teteje, és pezseg!

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 958
elküldve: 6
receptkönyvben: 367
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krémsajtos-spenótos tészta főzött sonkával, sonkás-spenótos egytálétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1154
finomliszt 250 g
vaj 100 g
cheddar sajt 25 g
0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
kakukkfű 2 szál
tojás 1 db
tej 0.5 dl
vaj 1 ek
vaj 2 dkg
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 3 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
spenót 350 g
oregánó 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 500 g
parmezán sajt 150 g
tojás 3 db
sonka 200 g
parmezán sajt 5 dkg