Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon

Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon
Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem Gordon Ramsay műsorait, az egyikből alakítottam át, hogy számomra is fogyasztható legyen, a tejallergiám miatt. Így kimaradt belőle a tej és a sajt. Természetesen a családomnak tálalom az étel mellé a sajtot, utólag mindenki tehet rá.

Eredendően bárány darált húsból készül, én pulykából és sertésből szoktam készíteni. A húst kockázom, mert amikor először készítettem, a fiam azt mondta, finom ez, csak kár, hogy nincs mit benne rágni.

hozzávalók / 4 adag

Ragu

Burgonyapüré

ajánlat

Előre is el lehet készíteni, aztán csak étkezés előtt összesütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Ragu

  1. A vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát aprítógéppel felaprítjuk, a húst felkockázzuk.
  2. A margarint felforrósítjuk, és a húst fehéredésig átforgatjuk rajta. Hozzátesszük a hagymákat és a sárgarépát, kicsit összesütjük vele. Majd rászórjuk a kakukkfüvet, rozmaringot, átforgatjuk.
  3. Hozzátesszük a vörösbort, a paradicsompürét és a worcestershire-szószt, sózzuk ízlés szerint.
  4. Ha szükséges, öntünk rá egy kis vizet, és lassú tűzön 10-15 perc alatt összefőzzük.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha puha, leszűrjük és áttörjük, egy kis főzővizet megtartunk.
  3. Belekeverjük a margarint, sózzuk borsozzuk, ha túl sűrűnek találjuk, egy kis főzővizet még keverünk hozzá, belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. Egy tűzálló tál aljára elterítjük a ragut, rákanalazzuk a burgonyapürét, elsimítjuk, és villával lyukakat nyitunk rajta. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg kicsit megpirul és a hús szaftja kicsit kikandikál a lyukakon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Shepherd pite, sheperd pie, pásztorpite sertésből

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alvó Virág
Alvó Virág Thu, 2018-04-12 17:22

Kedves Nyinyinagyi! Ne haragudjon, hogy itt szólítom meg és nem pont a Pásztorpitéről kérdezem, bár csodásan néz ki---nagyon-nagyon jó lenne beszélnünk Vajthó Jenőről! Lenne pár kérdésem--a bloggjában olvastam róla és közeli ismerős! Legyen olyan jó és írjon ide alvovirag75@gmail.com hogy írhassak privát. Előre is hálás köszönet!! Üdvözlettel, Eszter

Alvó Virág
Alvó Virág Thu, 2018-04-12 17:23

Kedves Nyinyinagyi! Fentebb már írtam Önnek, de hátha ezt jelzi is--szóval nagyon keresem Önt, Vajthó Jenő kapcsán---írna nekem ide, hogy írhassak? alvovirag75@gmail.com Nagyon köszönöm, előre is!!! Szeretettel üdvözlöm, Eszter

659
sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 3 közepes db
sűrített paradicsom 10 dkg
vörösbor 1.5 dl
kakukkfű 1 kk
rozmaring 1 teáskanál
worcestershire-szósz 1 teáskanál
burgonya 100 dkg
margarin 10 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db