r
Nosalty Logó

Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon

Nyinyinagyi
Pásztorpite Gordon Ramsay után szabadon
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

659
Kalória
34.4g
Fehérje
49.2g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
382.8g
Víz
188.5g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 2639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1868 micro
  • β-karotin
    4821 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7192 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5035.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1929 mg
  • Nátrium
    2137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2844 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    7471 micro
  • β-karotin
    19285 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28766 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 2639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    827 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1234 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

Ragu

  1. A vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát aprítógéppel felaprítjuk, a húst felkockázzuk.
  2. A margarint felforrósítjuk, és a húst fehéredésig átforgatjuk rajta. Hozzátesszük a hagymákat és a sárgarépát, kicsit összesütjük vele. Majd rászórjuk a kakukkfüvet, rozmaringot, átforgatjuk.
  3. Hozzátesszük a vörösbort, a paradicsompürét és a worcestershire-szószt, sózzuk ízlés szerint.
  4. Ha szükséges, öntünk rá egy kis vizet, és lassú tűzön 10-15 perc alatt összefőzzük.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha puha, leszűrjük és áttörjük, egy kis főzővizet megtartunk.
  3. Belekeverjük a margarint, sózzuk borsozzuk, ha túl sűrűnek találjuk, egy kis főzővizet még keverünk hozzá, belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. Egy tűzálló tál aljára elterítjük a ragut, rákanalazzuk a burgonyapürét, elsimítjuk, és villával lyukakat nyitunk rajta. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg kicsit megpirul és a hús szaftja kicsit kikandikál a lyukakon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x35

Nagyon szeretem Gordon Ramsay műsorait, az egyikből alakítottam át, hogy számomra is fogyasztható legyen, a tejallergiám miatt. Így kimaradt belőle a tej és a sajt. Természetesen a családomnak tálalom az étel mellé a sajtot, utólag mindenki tehet rá. Eredendően bárány darált húsból készül, én pulykából és sertésből szoktam készíteni. A húst kockázom, mert amikor először készítettem, a fiam azt mondta, finom ez, csak kár, hogy nincs mit benne rágni.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek