r
Nosalty Logó

Jamie Oliver chili con carnéja

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Jamie Oliver chili con carnéja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A chili con carnéhoz

A tálaláshoz

Összesen 714 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A chili con carnéhoz

A tálaláshoz

Összesen 4286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A chili con carnéhoz

A tálaláshoz

Összesen 144 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    832 micro
  • β-karotin
    2884 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 714 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7565.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    1150 mg
  • Foszfor
    4137 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    91 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    138 mg

VÍZ

  • Összesen
    1855.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    430 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4063 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4991 micro
  • β-karotin
    17305 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    21961 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 4286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    741 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

A chili con carnéhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A chili con carnéhoz

  1. A hagymát, fokhagymát, répát és zellert finomra aprítjuk. Paprikát kicsumázzuk, majd kockákra vágjuk
  2. Fazekat közepes lángra feltesszük, beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, és rádobjuk az összes felaprított zöldséget.
  3. Rászórjuk a chilit, a római köményt, fahéjat, nagy csipet sót, borsot. Időnként kavargatva kb. 7 percig pirítjuk, amíg puha nem lesz, és egy kis színt nem kap.
  4. Ráöntjük az előző este beáztatott csicseriborsót (konzervet is használhatunk, de a sokkal drágább), a leszűrt babot és a paradicsomkonzerveket.
  5. Beledolgozzuk a darált húst, és egy konzervdobozba vizet engedünk, amivel felöntjük a fazék tartalmát. A koriander szárát apróra vágjuk, és beletesszük ezt is a fazékba.
  6. Rálocsoljuk a balzsamecetet, ha szükséges, tovább ízesítjük sóval, borssal. Felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot, és lassan, gyöngyöztetve, félig lefedve kb. 1 órán át főzzük, közben ügyeljünk arra, hogy ne kapjon le.
  7. Tálalhatjuk főtt rizzsel, kenyérrel, esetleg kuszkusszal.
  8. Kis tálkába tegyük az asztalra a chilit, a joghurtotés a guacamolét, pár gerezd lime-ot. A kész chili con carnéra rászórjuk a felaprított koriander levelét.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 59783
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy baráti összejövetelen ettem hasonlót, először én is csodálkoztam, hogy jön össze a fahéj, a csicseriborsó, a guacamole vagy a joghurt a chili con carnéval, de ahogy végig kóstolgattuk a különböző kencékkel, rá kellett jönnöm, valami olyan ízorgia keletkezik, hogy nem is akarom másképp enni ezután. Azóta többször elkészítettem, és mindig nagy sikere van. Sok hozzávaló ne riasszon el senkit, mert nagyon hamar össze lehet dobálni, aztán már csak főzni kell. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, ha el akarják kápráztatni a családjukat vagy a barátaikat.

Hozzávalók

A chili con carnéhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.