r
Nosalty Logó

Chilis bab 10. - salátával

Nosalty
Chilis bab 10. - salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A babhoz

A salátához

825
Kalória
66.3g
Fehérje
95g
Szénhidrát
20g
Zsír
344.8g
Víz
140.3g
Koleszterin
20.1g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A babhoz

A salátához

Összesen 825 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A babhoz

A salátához

Összesen 3297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A babhoz

A salátához

Összesen 136 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 825 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9267.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    3572 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    379.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    1379 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1902 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1638 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 3297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A babhoz

  1. Odatesszük a chilit. az apróra vágott hagymát/fokhagymát, üvegesre pároljuk egy kicsi olajon, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot és a darált húst. Megpirítjuk, nagyon enyhén fűszerezzük (só, bors, pirospaprika, de nagyon kevés, mert a chilis por és a konzervek sósak, épp csak annyi kell, hogy a hús azért ne natúrban főjön meg), pörköltet főzünk, amit a végén egészen zsírjára pirítunk.
  2. Amíg fő a hús, elkészítjük a salátát és a szószt.
  3. Lereszeljük a fokhagymát, az uborkát, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk, amíg a zöldségeket apróra daraboljuk. A fokhagymás uborkát kinyomkodjuk, majd elkeverjük a tejföllel. Ha szükséges, utánasózzuk-borsozzuk.
  4. A szószt és a natúr salit külön edényben berakjuk a hűtőbe.
  5. Felkockázzuk az erős paprikát és a két konzervvel együtt hozzáadjuk a készre főzött húshoz. (Én a natúr zöldségkonzerv levét le szoktam önteni, a chilis mehet az edénybe). puhára főzzük a babot (ez max 10-15 perc szokott lenni). Ha nagyon sűrű, kicsi vízzel higítható.
  6. Végül a kész babos alaphoz hozzáadjuk a chiliport, amit kb. 1 dl-nyi vízzel előtte kikeverünk.
  7. Ezzel már csak felfőzzük (1-2 perc), és kész a bab is.
  8. Reszelt sajttal, a behűtött salátával, szósszal tálaljuk. Kenyérrel vagy anélkül is fogyasztható. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 70 p

Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan étel van az étlapunkon, amelyet félkész/kész ételekből csinálok. Ez az egyik, nagyon szeretjük. Ráadásul hamar kész is van, nem kell fél napokat a konyhában tölteni. (Igazából a hús megfőzése az, ami időigényesebbé teszi, de hát ott meg nem kell mellette állni.) Ha nincs időnk, és villámgyorsan szeretnénk elkészíteni, akkor a darált hús helyett karikákra vágott virslivel is elkészíthető, de egyrészt kicsit sós lesz a végeredmény (nekem legalábbis), másrészt közel sem olyan finom, mint húsból. Viszont ha éhen halás ellen kell valami gyorsat összedobni, akkor úgy 15 perc alatt kész. Virsli megpirít, bele a bab, a végén a chilipor és kész is.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek