Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis bab 10. - salátával

Chilis bab 10. - salátával
Chilis bab 10. - salátával
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan étel van az étlapunkon, amelyet félkész/kész ételekből csinálok. Ez az egyik, nagyon szeretjük. Ráadásul hamar kész is van, nem kell fél napokat a konyhában tölteni. (Igazából a hús megfőzése az, ami időigényesebbé teszi, de hát ott meg nem kell mellette állni.)
Ha nincs időnk, és villámgyorsan szeretnénk elkészíteni, akkor a darált hús helyett karikákra vágott virslivel is elkészíthető, de egyrészt kicsit sós lesz a végeredmény (nekem legalábbis), másrészt közel sem olyan finom, mint húsból. Viszont ha éhen halás ellen kell valami gyorsat összedobni, akkor úgy 15 perc alatt kész. Virsli megpirít, bele a bab, a végén a chilipor és kész is.

hozzávalók / 4 adag

A babhoz

A salátához

ajánlat

A salátába szoktam még fetakockákat tenni, úgy önmagában, pirítóssal is laktató.
A szósz elkészíthető tejföl helyett natúr joghurtból vagy kefírből is, akkor némileg lightosabb verziót kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Odatesszük a chilit. az apróra vágott hagymát/fokhagymát, üvegesre pároljuk egy kicsi olajon, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot és a darált húst. Megpirítjuk, nagyon enyhén fűszerezzük (só, bors, pirospaprika, de nagyon kevés, mert a chilis por és a konzervek sósak, épp csak annyi kell, hogy a hús azért ne natúrban főjön meg), pörköltet főzünk, amit a végén egészen zsírjára pirítunk.
  2. Amíg fő a hús, elkészítjük a salátát és a szószt.
  3. Lereszeljük a fokhagymát, az uborkát, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk, amíg a zöldségeket apróra daraboljuk. A fokhagymás uborkát kinyomkodjuk, majd elkeverjük a tejföllel. Ha szükséges, utánasózzuk-borsozzuk.
  4. A szószt és a natúr salit külön edényben berakjuk a hűtőbe.
  5. Felkockázzuk az erős paprikát és a két konzervvel együtt hozzáadjuk a készre főzött húshoz. (Én a natúr zöldségkonzerv levét le szoktam önteni, a chilis mehet az edénybe). puhára főzzük a babot (ez max 10-15 perc szokott lenni). Ha nagyon sűrű, kicsi vízzel higítható.
  6. Végül a kész babos alaphoz hozzáadjuk a chiliport, amit kb. 1 dl-nyi vízzel előtte kikeverünk.
  7. Ezzel már csak felfőzzük (1-2 perc), és kész a bab is.
  8. Reszelt sajttal, a behűtött salátával, szósszal tálaljuk. Kenyérrel vagy anélkül is fogyasztható. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 392
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
931 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis bab virslivel és tejfölös salátával, babos egytál salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

808
darált pulykahús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
vörösbab 35 dkg
mexikói keverék 35 dkg
mexikói alap 20 g
sajt 10 dkg
zöldségkeverék 50 dkg
tejföl 175 g
fokhagyma 2 gerezd
kígyóuborka 0.5 közepes db