r
Nosalty Logó

Ízes-színes húsvéti kalács

Ludányi Emőke
Ízes-színes húsvéti kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

299
Kalória
10.9g
Fehérje
30.6g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
52.3g
Víz
138.6g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21758.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    21488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174069.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    171907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    418.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 2397 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18798 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    18564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és kevés liszttel megszórt langyos vízben.
  2. A kétféle lisztet összevegyítjük, és összemorzsoljuk a vajjal, majd a közepébe egy kis fészekbe kiöntjük a kovászt és összegyúrjuk.
  3. Beleteszünk 2 tojássárgáját, picit sózzuk, borsozzuk és lassan hozzádolgozzuk a kézmeleg bort.
  4. Addig dagasztjuk amíg a tészta sima, közepesen lágy, és apró hólyagos lesz (ha túl kemény lenne, teszünk hozzá egy kevés bort, ha lágyabb lenne, akkor egy kevés lisztet).
  5. Letakarjuk, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplája lesz.
  6. Lereszeljük a sajtot, 1 kiskanál olívaolajjal és pár csepp citromlével ízesítjük a tormát, vékony csíkokra vágjuk a sonkát, darabosra vágjuk a főtt tojást.
  7. Enyhén lisztezett deszkán, finoman 1/2 cm-es lapot nyújtunk a tésztából, 4 egyenlő részre osztjuk.
  8. Egyenletesen elosztjuk, a töltelékeket külön-külön a téglalapokon, és a levegőt kinyomkodva feltekerjük, kissé megsodorjuk és négyes fonással összefonjuk.
  9. A tojás darabokat megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és 1 kiskanál olívaolajjal.
  10. Kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojással, pihentetjük, újra megkenjük tojással és 180 fokon megsütjük kb. 35-40 perc alatt.
  11. Kihűlés után szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...