r
Nosalty Logó

Csülökkel töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
etella
Csülökkel töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1113 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6664 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1113 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14515.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    553 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2940 mg
  • Nátrium
    9542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1114 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 6664 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba öntjük, és egy mélyedést készítünk az élesztőhöz.
  2. Belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés cukrot és lisztet szórunk rá, majd felöntjük langyos tejjel. Hogy ne maradjon ki a só, ezért a liszt szélére szórjuk.
  3. Amíg várjuk, hogy az élesztő igazán felfusson (kb. 8-10 perc) kimérjük a cukrot, hozzárakjuk a vaníliás cukrot, a vajat felolvasztjuk, hogy mire szükség lesz rá, ne legyen forró. A tejet még egy kicsit átlangyosítjuk, A tojásokat feltörjük, de csak az egyiket tesszük bele a fehérjével, a másik háromnak csak a sárgáját.
  4. A felfutott élesztős lisztet elkeverjük, és a többi adalékot is hozzárakjuk. A tejet csak apránként, mert nem biztos, hogy szükség lesz mindre. Akkor jó a tészta ha lágy, de nem ragacsos.
  5. Gyúródeszkára tesszük a tésztát, és 15 percig, oda-vissza gyúrjuk. (A deszka bal sarka felé jobb kézzel, tenyérrel nyomom, majd visszahempergetem és a bal kezemmel ugyanígy a jobb sarok felé.)
  6. Aztán hagyjuk a deszkán kelni 30 percig. (Én egy tálat teszek rá, és úgy kelesztem.)
  7. Amikor megkelt, akkor nem egészen a felét levesszük (a maradékból fonott kalácsot készítünk), és egy kissé alálisztezve, vékony téglalap alakúra kinyújtjuk (lehet kőralakúra is kinek, hogy szimpatikusabb). A kinyújtott tésztának mind a 4 oldalából levágunk egy 2 centis darabot, és félretesszük.
  8. Előző nap megfőzött csülköt rátesszük a tésztára, és beborítjuk vele. Ekkor a levágott széleket 3 rúddá sodorjuk, és a csülkös tészta tetejére tesszük. Kicsit kenjük meg tojással, hogy ne essen le.
  9. Az egészet lekenjük tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 25-30 perc sütés szükséges, mert csak a tésztának kell megsülnie.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2018
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
etella 9 recept

Régen szerettem volna már húsvétra sütni egy csülkös kalácsot, de valahogy mindig kimaradt. Mostanában annyit láttam TV műsorokban erről a finomságról, hogy nosza nekiálltam. Nem bántam meg, még nem kóstoltam, mert 1 órája sült ki, de a látvány biztató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek