r
Nosalty Logó

Húsvéti kalács medvehagymával

oreghaz
Húsvéti kalács medvehagymával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

518
Kalória
14.1g
Fehérje
71g
Szénhidrát
19.4g
Zsír
58.9g
Víz
113.7g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5675.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    3139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    353.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és kb. 30 percet pihentetjük.
  2. A pihentetés után kettéosztjuk, kicsit átgyúrjuk a gombócokat, majd kb. 30x15cm lapokká nyújtjuk. A lapokat megkenjük lágy, de nem folyós vajjal, és meghintjük az apróra vágott medvehagymával és a picire kockázott fetával. Feltekerjük őket, és összesodorjuk a két tekercset, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  3. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágjuk, és tejfölös tojássárgával megkenjük.
  4. 200 fokon kb. 40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon finom, különleges kalács, és egyben a húsvéti asztal dísze.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek