Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 5. - mini

Isler 5. - mini
Isler 5. - mini
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra - évek óta - ennek a receptnek alapján készítem az Islert, és mindig ilyen kisebb méretben. A tésztakorongok ragasztásához pedig mindig saját készítésű ribizlilekvárt használok. Bevált recept, nem is változtatok rajta:)
 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, 3 cm átmérőjű kis korongokat szúrunk ki belőle és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, kihűtjük és kettesével összeragasztjuk lekvárral.
  4. A csokoládét az étolajjal és kevés vízzel vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy kanál segítségével bevonjuk a felső tésztakorongokat és színes díszítőcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 776
elküldve: 3
receptkönyvben: 231
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mini ishli fánk, karácsonyi ishler

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kisisa
Kisisa Sat, 2011-11-05 08:28

Szia!

Megcsináltam a recepted alapján, és finom lett! :) A tészta tényleg lágyabb egy kicsit a megszokottnál, szerintem a zsír miatt, de ha elég gyorsan dolgozol, akkor nem lesz gond belőle legközelebb kedves bodhidharmi. :)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2011-11-03 23:03

Kedves Bodhidharmi! Igen annyiban hasonlít a zserbóra, hogy lekvár és dió van benne:) Az általad leírtakat nem tapasztaltam, de ha gyúráskor túlságosan ragad a tészta, kell hozzá adni még lisztet. Ha vajjal és zsírral, vagy csak vajjal készíted és lehűtöd, az biztos nem lesz lágy és ha jól lisztezett felületen nyújtod, nem ragad. Remélem legközelebb jobban sikerül a szaggatás:)

bodhidharmi
bodhidharmi Sun, 2011-10-16 13:05

Elkészítettem, nagyon finom lett! Kicsit zserbó íze van (baracklekvárral ragasztottam), ami külön jó :) A tetejére karobos bevonatot készítettem. Egyetlem problémám a tésztával volt, nekem túl lágy lett, szerintem még kellett volna bele egy kis liszt, egy darabig eltartott, amígy sikerült kiszaggatnom, de lehet, hogy csak én voltam ügyetlen.

776
finomliszt 21 dkg
vaj 10 dkg
disznózsír 7 dkg
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
fahéj 1 kk
1 csipet
tojás 1 db
citromhéj 1 kk
étcsokoládé 12 dkg
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 ek
ribizlidzsem 20 dkg
színes cukorka 2 ek