Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 7. - Narancsos mini

Isler 7. - Narancsos mini
Isler 7. - Narancsos mini
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fél év után, január közepén sikerült hazautazni a ködös Albionból és meglátogatni a családot. Habár a Karácsonyt nem tudtuk együtt ünnepelni, Anyu azért majd 1 hónappal Karácsony után elővarázsolt egy dobozzal a Karácsonyra sütött mini islerből. Mennyei volt,azon nyomban megettük az egészet-vagyis inkább megettem, én, egyedül. Mert mire másnap a párom megérkezett, a mini islert már csak a blogomon tudta megnézni...
Azóta már visszaérkeztünk Angliába, de 1 kiló darált diót sikerült beletuszkolnom a bőröndbe. Azt hiszem, az összeset islerhez fogom felhasználni.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A ragasztáshoz és a tetejére

ajánlat

Legalább 50 db lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és 1-2 óráig hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. Kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle.
  3. Tegyük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra, és 180 fokos előmelegített sütőben kb.10-15 percig süssük őket.
  4. Narancslekvárral ragasszunk össze 2 korongot és a tetejét mártsuk olvasztott étcsokiba, szórjuk meg pirított dióval.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 937
elküldve: 4
receptkönyvben: 439
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis isler,csokis-narancsos isler,mini isler

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Wed, 2012-10-10 13:08

Kedves Ibi!
Nagyon örülök, hogy ízlett Neked is!Azt hiszem, én talán 2 tábla ( 20 deka) csokit olvasztottam hozzá, de csak a tetejét mártottam be mindegyiknek!!!
Üdv:
Szofika:)

Fábian Ibolya
Fábian Ibolya Tue, 2012-10-09 08:33

Meg csináltam a receptedet és valóban isteni lett! Ajándékba kapja egy ismerősöm aki Németeknél dolgozik. Szuper a recept!!! Először féltem tőle hogy nincs benne semmi ami a tésztáját lazítja. Valóban nem kell bele ez így tökéletes! Narancs lekvárom pedig még volt a tavalyi. Amit hiányoltam hogy nem írtad a receptbe hogy kb. mennyi csokoládé kell a bevonáshoz 17-18 dkg és 3 evőkanál étolaj ( szűken mérve). Én bevontam az oldalát is lehet hogy nem kellet volna mert nagyon intenzív így a csokoládé íze rajta és elnyomja a narancs ízét. Köszönöm a receptet megcsinálom szerintem karácsonyra is mert írtad hogy el lehet tárolni dobozban és tudok előre készülni az ünnepekre!
Üdvözlettel:Ibi Mama

1759
finomliszt 37 dkg
dió 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
margarin 25 dkg
narancslekvár 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
dió 3 dkg