r
Nosalty Logó

Habos isler Bjkata konyhájából

Bjkata
Habos isler Bjkata konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

684
Kalória
8.2g
Fehérje
99g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
48.5g
Víz
94.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
67.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 8200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    351.6 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3992.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1188.5 g
  • Cukor
    806 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    582.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2296 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 8200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk.
  2. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig.
  3. A hűtés után kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (ha az nincs, akkor pohárral vagy csészével) korongokat szúrunk ki a tésztából.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon világos színűre sütjük a tésztakorongokat. Nekem 85 db korongom lett. Ebből pedig 42 db kész isler.

A habhoz

  1. A cukorból 40 dkg-ot felfőzünk 1,5 dl vízzel úgy, hogy a víz nagy része közben elpárologjon.
  2. A tojásfehérjéket felverjük egy csipetnyi sóval, apránként hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és a citromlét, majd gőz fölött tovább verve belecsurgatjuk a meleg cukorszirupot is.
  3. A gőz fölött, lassú fokozaton verjük tovább, ha már jó kemény a habunk. A víz forrásától számítva kb. fél óra múlva már kész is a hab.
  4. Nagy habzsákba töltjük a habot (én erős nejlonból készítettem erre a célra fóliahegesztővel, de vasalóval és újságpapírral is lehet erős nejlonzacskóból ilyet készíteni). A tésztakorongokat tálcákra rakjuk, és a habot csigavonalban rányomjuk a tésztákra.

A csokoládémázhoz:

  1. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk a 6 evőkanál étolajjal, folyamatosan kevergetve.
  2. A korongokat egyesével belemártjuk a híg csokis mázba, majd a hab tetejére illesztjük a csokis tésztakorongokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kis másodikos tanítványaimat leptem meg ma ezekkel a habos islerekkel. Osztatlan sikert arattak a gyerekeknél a tálcán sorakozó "habkatonák."

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek