r
Nosalty Logó

Habos isler Bjkata konyhájából

Bjkata
Habos isler Bjkata konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

684
Kalória
8.2g
Fehérje
99g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
48.5g
Víz
94.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
67.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 8200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

A csokoládémázhoz:

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    351.6 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3992.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1188.5 g
  • Cukor
    806 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    582.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2296 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 8200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Ha szükséges, kevés lisztet vagy vizet adhatunk még hozzá aszerint, hogy túl lágy vagy túl kemény a tésztánk.
  2. Hűtőben kissé lehűtjük a tésztát kb. 30 percig.
  3. A hűtés után kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (ha az nincs, akkor pohárral vagy csészével) korongokat szúrunk ki a tésztából.
  4. Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon világos színűre sütjük a tésztakorongokat. Nekem 85 db korongom lett. Ebből pedig 42 db kész isler.

A habhoz

  1. A cukorból 40 dkg-ot felfőzünk 1,5 dl vízzel úgy, hogy a víz nagy része közben elpárologjon.
  2. A tojásfehérjéket felverjük egy csipetnyi sóval, apránként hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és a citromlét, majd gőz fölött tovább verve belecsurgatjuk a meleg cukorszirupot is.
  3. A gőz fölött, lassú fokozaton verjük tovább, ha már jó kemény a habunk. A víz forrásától számítva kb. fél óra múlva már kész is a hab.
  4. Nagy habzsákba töltjük a habot (én erős nejlonból készítettem erre a célra fóliahegesztővel, de vasalóval és újságpapírral is lehet erős nejlonzacskóból ilyet készíteni). A tésztakorongokat tálcákra rakjuk, és a habot csigavonalban rányomjuk a tésztákra.

A csokoládémázhoz:

  1. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk a 6 evőkanál étolajjal, folyamatosan kevergetve.
  2. A korongokat egyesével belemártjuk a híg csokis mázba, majd a hab tetejére illesztjük a csokis tésztakorongokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kis másodikos tanítványaimat leptem meg ma ezekkel a habos islerekkel. Osztatlan sikert arattak a gyerekeknél a tálcán sorakozó "habkatonák."

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...