Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler Csonkáéknál

Isler Csonkáéknál
Isler Csonkáéknál
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptjei között találtam, és nagyon megtetszett, így elkészítettem. És nem csalódtam benne :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom minden alkalomra, nagyon finom és egyszerű is :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a zsírt, a tojássárgákat és a tejfölt hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk, és pihentetjük fél órát. Közben a sütőt előmelegítjük.
  2. Ezután kinyújtjuk kb 6-7 mm vastagra, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk még a tepsibe hűlni, mert akkor még nagyon törik.
  3. Mikor kihűlt, baracklekvárral vagy más savanykásabb lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk egy másikkal.
  4. Az étcsokit a margarinnal összeolvasztjuk, majd ezután belemártogatjuk a már kész islereket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 194
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eruska25

Mióta szakács: 2011.10.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekváros-csokoládés korongok, csokis-lekváros isler

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyufika
anyufika Sat, 2014-03-15 08:23

Biztos,hogy csak 1 evőkanál liszt kell hozzá? Így nekem nem áll össze..

Eruska25
Eruska25 / Eruska25 Sat, 2014-03-15 09:06

De hogy-hogy nem áll össze? sok a száraz anyag akkor, mert akkor nem szokott valami összeállni :) nekem eddig még mindig sikerült de ha esetleg túl ragadós akkor egy kicsivel több lisztet, ha túl száraz akkor kicsivel több tejfölt raknék bele :) Azért kíváncsi lennék rá hogy végül sikerült e :) Sok sikert

Eruska25
Eruska25 / Eruska25 Thu, 2013-01-24 09:54

Nagyon örülök hogy nálatok is ilyen nagy sikere van, további jó sütést főzést kívánok :)

2801
finomliszt 1 kg
disznózsír 40 dkg
porcukor 40 dkg
vaníliás cukor 4 csomag
cukrozatlan kakaópor 15 dkg
tojássárgája 5 db
tejföl 2 dl
sütőpor 1 csomag
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
margarin 5 dkg