Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Icus féle májpástétom

Icus féle májpástétom
Icus féle májpástétom
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elővettem egy régi barátunk (Icus) receptjét, mert a CBA-ban akciós volt a hízott kacsamáj.
No meg azért, mert régen csináltam, és már hiányzott az íze. :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani, de süljön át rendesen).
  2. Közben elkészítjük a zselatint (3 dl vízben feloldjuk). A megsült májat ledaráljuk vagy turmixoljuk, ezután hozzáöntjük az elkészített zselatint, a balzsamecetet és a libazsírt (ha szeretnénk kicsit pikánsabbá tenni, ilyenkor tehetünk hozzá 2-3 füstölt kockát).
  3. Egy jénai tálat kibélelünk szalonna szeletekkel, belesimítjuk a masszát, és a tetejét is befedjük szalonnával.
  4. A tálat vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe tesszük. 160-180 °C fokon (kb. 40-50 perc) megsütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül. Ha kész kivesszük, és kissé lesúlyozva, hideg helyen másnapig állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 889
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Takcsi

Mióta szakács: 2014.03.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kacsamáj pástétom, balzsamecetes kacsamájkrém, szalonnás májpástétom

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Thu, 2014-04-03 12:03

Kedves Takcsi!
Csak abrandozni tudok a kacsa meg libamajrol.Vajon csirkemajbol milyen lehet a pastetom,probalta mar? Udv. Kata.

Takcsi
Takcsi / Takcsi Thu, 2014-04-03 15:23

Szia Kata!
A csirkét nem próbáltam csak pulyka és kacsa májból készítettem, de szerintem az kicsit kesernyésebb karakteresebben máj ízű mint a pulyka. Ha kipróbálod írd meg milyen lett. Üdv: Takcsi

526
kacsamáj 1 kg
bacon 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1.5 dl
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
libazsír 4 ek
balzsamecet 2 ek
zselatin 3 ek
víz 3 dl